Київ. 20 жовтня. УНІАН. У Києві за ініціативою громад відбулися перші Народні збори, за результатами яких прийнята резолюції, що містить питання та механізми збереження територіальної цілісності України, повернення Донбасу і Криму, подолання корупції, бідності та ін.

Про це під час прес-конференції в УНІАН на тему: «Перші Народні збори України - Пряме народовладдя» заявив голова Вищої ради Народних зборів України Микола Маломуж.

Він представив звіт, що демонструє перший етап реалізації Прямого народовладдя – перші Народні збори України. Збори відбулися в столиці, за ініціативою громад України, 17 жовтня 2015 року, і були проголосовані учасниками зборів, як постійно діючі, що будуть розглядати надзвичайно гострі проблеми сьогодення.

Відео дня

«За основу взято пріоритет людини, її життя, здоров’я, гідність, можливість самореалізації. І це та базова позиція, яка звучала на Народних зборах», - сказав Маломуж.

Він підкреслив, що за ініціативою людей з усіх порушених питань на перших Народних зборах України, прямим голосуванням, прийняли План порятунку України, у вигляді Резолюції Зборів, який направили, з жорсткою вимогою президенту України, уряду та Верховній Раді щодо його негайного виконання у визначені терміни, та з їх повною відповідальністю.

«За результатами зборів, була прийнята резолюція, в якій висловлені конкретні програмні дії щодо кожної ситуації, яка хвилює суспільство, громадян, державу. Ця резолюція виписана як програма дій, відпрацьовані механізми її реалізації», - сказав Маломуж.

Зокрема, за його словами, «в резолюції описані такі питання як збереження України, її територіальної цілісності, повернення Донбасу і Криму, подолання корупції, як подолати бідність, питання війни і миру, життя і безпеки батьків і дітей, подолання економічного колапсу, збереження найціннішого багатства України – землі, непомірних та нічим не виправданих цін на газ електроенергію, послуги ЖКГ, врешті-решт майбутнього України – ці нагальні питання були обговоренні представниками громад з усіх областей України».