Київ. 19 жовтня. УНІАН. Прохідний бар'єрна виборах до Київради долають партії «БПП «Солідарність», ВО «Батьківщина», «Рух за реформи», «Самопоміч», «УКРОП», «Єдність», «Рішучі громадяни» та ВО «Свобода».

Про це свідчать результати опитування, проведеного Інститутом досліджень регіонального розвитку України, які оприлюднив на прес-конференції в УНІАН керівник дослідницьких проектів інституту Віталій Мороз.

Зокрема, на запитання «Яким би був ваш вибір, якби у місцевих виборах взяли участь наступні партії/кандидати від наступних партій?», відповіді респондентів розділилися таким чином (серед тих, хто визначився, а це 59,9% опитаних): 19,9% проголосували б за «БПП «Солідарність»; 8,1% - за ВО «Батьківщину»; 8,0 - за партію «Рух за реформи»; 6,4% - за партію «Самопоміч»; 5,7% - за партію «УКРОП»; 5,6% - за партію «Єдність»; 5,4% - за партію «Рішучі громадяни»; 5,4% - за ВО «Свобода»; 2,8% - за партію «Опозиційний блок»; 1,5% - за партію «Демократичний альянс»; 0,6% - за партію «Відродження»; 3,5% - за іншу партію; 5% - відмовились відповідати.

Відео дня

Інститут досліджень регіонального розвитку України проводив опитування киян з 9 по 16 жовтня. Усього було опитано 1021 респондента за квотною вибіркою, репрезентативною за віком, статтю та районом проживання. Похибка не перевищує 3,1%.