Київ. 13 жовтня. УНІАН. Ключовими проблемами України є війна на Донбасі, корупція і економічні труднощі.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, презентовані на прес-конференції в УНІАН керівником центру IFES Ракешом Шарма.

«Війна на Донбасі, корупція і економічні труднощі – ключові проблеми, з якими, на думку українців, стикається держава», - заявив він.

За словами соціолога, до переліку ключових проблем 70% опитаних відносять війну на Донбасі, значна частина опитаних (19%) – пов’язані з нею відносини з Росією, 11% - питання енергетичної незалежності.

Також, згідно з результатами соціологічного дослідження, про корупцію як про найбільшу проблему говорять 53% респондентів; а також різноманітні економічні проблеми (інфляція - 56%, бідність – 42%, безробіття – 35%, зовнішній борг – 11%, загальні економічні проблеми – 30%).

***Опитування громадської думки проводилося Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) і охоплювало 1588 респондентів, опитаних у період між 12 і 26 вересня 2015 року на всій території України (окрім Донбасу та Криму). Похибка не перевищує 2,5% без урахування дизайн-ефекту.