Київ. 7 жовтня. УНІАН. Швейцарська фармакологічна компанія «Асіно Фарма» після придбання київського виробника «Фарма Старт» інтегруватиме його в систему забезпечення європейської якості виробництва медичних препаратів.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив генеральний директор «Асіно Фарма» Йостен Девідсен.

«Ми як міжнародна компанія інтегруватимемо український завод «Фарма Старт» у систему забезпечення швейцарської якості компанії «Асіно», – сказав він.

Відео дня

Також Девідсен зазначив, що «Асіно Фарма» інвестуватиме в розвиток медичного персоналу та просування продукції на нові ринки.

«Основний акцент ми робимо на введення нових продуктів (медичних препаратів – УНІАН), які ми надамо Україні з уже існуючого портфеля «Асіно», – сказав генеральний директор швейцарської компанії.

У свою чергу, генеральний директор «Фарма Старт» Євген Заїка повідомив, що нові продукти виводитимуться на український ринок протягом двох років.

«Як у «Асіно», так і у «Фарма Старт» є нова потужна продуктова лінійка, яку буде виведено на ринок протягом найближчих двох років», – зазначив він.

За словами Девідсена, нові продукти використовуватимуться для лікування захворювань центральної нервової системи і серцево-судинних захворювань.

Крім того, він зазначив, що київський завод буде центральним елементом при виході «Асіно Фарма» на ринки Середньої Азії та Білорусі.

Також Девідсен додав, що успішний вихід на український ринок швейцарської компанії буде прикладом для інших іноземних інвесторів.

"Я вважаю, що цей вихід на ринок в Україну швейцарської компанії буде прикладом для іноземних інвесторів, і вони прийдуть в Україну за нами", – сказав Девідсен.

Довідка УНІАН. «Асіно Фарма» – швейцарська фармакологічна компанія, власниками якої є інвестиційні фонди «Авіста» і «Нордік Кепітал». Компанія має два заводи в Швейцарії й один – у Німеччині. В 2014 році обіг «Асіно Фарма» становив 252,5 млн євро.

1 жовтня 2015 року «Асіно Фарм» придбала київський завод із виробництва медпрепаратів «Фарма Старт».

«Фарма Старт» – київська фармакологічна компанія, яка входить у топ-10 українських фармакологічних компаній. У 2014 році її прибуток становив 48,8 млн дол. Завод виробляє препарати для лікування ЦНС і серцево-судинних захворювань.