Київ. 5 жовтня. УНІАН. У Києві 10 жовтня на Михайлівській площі православні і католики проведуть спільну молитву за мир.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив архієпископ Петро Мальчук, який очолює Київсько-Житомирську дієцезію Римо-католицької церкви в Україні.

Мальчук відзначив, що 10 жовтня о 15.00 на Михайлівській площі зберуться представники основних християнських церков України - римо-католики, греко-католики, православні Київського і Московського патріархатів, Автокефальної церкви та інших християнських церков і релігій.

"В багатоголосій спільній молитві – разом з очільниками цих церков - будемо просити Господа, щоб в країні запанував мир, щоб була єдність, щоб наші серця були повні милосердя", - зазначив він.

До молитви приєднаються і військові капелани та інші учасники із зони АТО. Під час молитовної зустрічі відбуватиметься збір пожертв для постраждалих в зоні АТО: як для військових, так і для мирних жителів.

"Молитву підсилить унікальна реліквія - мощі Блаженної сестри Марти Вецької.  Усе життя сестри Марти рясніло вчинками любові, а  її смерть була актом любові. Сестра добровільно пішла на смертельний ризик, і зголосилася помити приміщення після хворої на тиф - замість іншого працівника, молодого батька родини. Тепер звернення до Блаженної Марти допомагає людям при найважчих хворобах. До її могили у місті Снятин в Івано-Франківській області і сьогодні приходять паломники зі своїми  проханнями", -  акцентував архієпископ.

Присутні на прес-конференції,   настоятель віце-провінції св. Кирила і Мефодія отець Томаж Мавріч СМ  та координатор паломництва реліквій-мощів Блаженної сестри Марти Вецької  отець Сергій Павліш СМ,   запросили  всіх охочих приєднатися до молитви за мир: "Надія, що бої на Донбасі зрештою припиняться назавжди – в останні тижні зміцнилася. І до зусиль політиків хочемо додати щире і потужне своє слово. Тому сердечно запрошуємо кожного священика, монаха, мирянина, і представників медіа також  прийти на Михайлівську площу в суботу, 10 жовтня, о 15.00".