Київ. 29 вересня. УНІАН. 17 жовтня в Одесі відбудеться церемонія вручення міжнародної премії за досягнення в спорті "Золотий Мангуст".

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила виконавчий директор громадської організації "Мангуст" Тетяна Герасименко.

"Церемонія нагородження премією "Золотий Мангуст" - традиційна і резонансна подія в спортивному світі. Лауреати VII премії - спортсмени, які досягли значних результатів і імена яких відомі далеко за межами нашої країни; меценати та громадські діячі, які зробили значний внесок у розвиток українського спорту", - зазначила Герасименко.

Також вона акцентувала , що премія "Золотий Мангуст" була заснована в 2009 році громадською організацією «Мангуст» президентом якої є Магомед Магдієв - керівник Одеської обласної федерації панкратіону, президент спортивного клубу «Мангуст», майстер спорту СРСР з вільної боротьби, заслужений тренер України. Співзасновники премії - Лернік Мусаєлян - віце-президент спортивного клубу «Мангуст», майстер спорту СРСР з самбо та вільної боротьби, а також Ігор Ільчишен - директор Вінницького ювелірного дому «Кімберлі», президент Вінницької обласної федерації панкратіону. З 2012 року премія, церемонія нагородження якої проводиться тільки в Одесі, носить статус міжнародної. Одним з номінантів премії «Золотий Мангуст - 2015» одноголосним рішенням ради ГО «Мангуст» обраний Андрій Резнік - спортсмен, учасник воєнних дій у зоні АТО.

Фото новини з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/60236