Київ. 25 вересня. УНІАН. Активісти IGFM (Міжнародного товариства прав людини МТПЛ) з 7 пострадянських країн і ФРН на зустрічі у Києві домовились координувати свою роботу.

Про це на прес-конференції УНІАН повідомила доктор Кармен Круш-Грюн, яка представляла німецьку секцію товариства і є відповідальною за організацію роботи секцій в пострадянських країнах.

Зустріч в Києві була організована Українською секцією МТПЛ.

Відео дня

За словами Круш-Грюн, у заході взяли участь представники секцій з Вірменії, Азербайджану, Грузії, Білорусі, Молдови, Росії та України.

Представник німецької секції зазначила, що це була перша зустріч активістів IGFM з країн пострадянського простору, де відбулося їхнє особисте знайомство, обмін ідеями щодо подальшої роботи в рамках проекту співпраці, дискусії на тему прав людей та ознайомлення з ситуаціями в країнах.

Круш-Грюн також презентувала сторінку у Facebook «МОПЧ Мир Молодых», яка має стати базовою платформою для подальшого спілкування людей із зазначених пострадянських країн, особливо представників молодого покоління, з метою пошуку шляхів вирішення проблем, пов’язаних із захистом прав людей, покращенням якості їхнього життя, сприяння розвитку суспільства.

«Це стартовий проект. І нам потрібно було зустрітися особисто. Ми організували зустріч в Києві і задоволені її результатом. Все пройшло дуже добре. Ми три дні спілкувались. Сьогодні вже останній день зустрічі, і завтра будемо прощатися. Але через місяць у нас вже запланована нова зустріч (у Москві), і через два місяці ще одна - у Франкфурті, де розташована німецька секція», - поінформувала Круш-Грюн.

Представник Української секції Анастасія Алексєєва повідомила, що на зустрічі представники всіх країн продемонстрували повне взаєморозуміння і дружелюбність.

«Жодні конфлікти, жодні питання, які могли б призвести до суперечок, навіть не порушувались. Ми конструктивно працювали. Ми можемо працювати над проблемами разом і отримувати гарний продукт», - сказала вона.

Довідка УНІАН. Міжнародне товариство прав людини (МТПЛ) розпочало свою діяльність у 1972 році в місті Франкфурт-на-Майні (ФРН) як регіональна громадська організація, що керувалась принципами, викладеними у Загальній декларації прав людини. Після поширення своєї діяльності за межі Німеччини, товариство у 1981 році стало міжнародним.

У даний час до складу МТПЛ входять 33 національні секції та групи, які діють у країнах Європи, Азії, Африки, Австралії та Америки. Правозахисна діяльність МТПЛ поширюється більше ніж на 90 країн світу. Діяльність структур товариства координує Міжнародний секретаріат (у Франкфурті-на-Майні).