Київ. 24 вересня. УНІАН. Керівники державних циркових підприємств України наполягають на зустрічі з віце-прем’єр-міністром – міністром культури України В’ячеславом Кириленком щодо вирішення кадрових питань у галузі.

Про це вони заявили під час прес-конференції в УНІАН.

Як пояснив в.о.генерального директора ДП «Криворізький державний цирк» Сергій Кабаков, він був учасником конкурсу (25-26 серпня) на посаду генерального директора Державної циркової компанії України. «Я є переможцем цього конкурсу на посаду генерального директора. Пройшов чесно, пройшов тому, що маю велику практику роботи у цирковій галузі і багато років був керівником», - сказав він.

Водночас, певні особи, які не пройшли у цьому конкурсі, пишуть скарги на ім’я Кириленка та депутатів з тим, що начебто, комісія конкурсу була нелегітимна і начебто на неї чинився тиск.

«Жоден з членів комісії не подав жодної письмової чи усної заяви на те, що на нього чинився якийсь тиск. Люди невдоволені, вони не пройшли по конкурсу – давайте будемо скаржитися, давайте будемо робити другий конкурс, збирати другу комісію», - сказав Кабаков.

Він додав, що люди, які пишуть ці скарги, роблять це вже протягом 20 років, намагаючись отримати високі посади у системі, хоча вони не є професіоналами у ній.

У свою чергу, генеральний директор, керівник художній ДП «Дирекція пересувних циркових колективів України», заслужений артист України Павло Книш під час прес-конференції звернувся до Кириленка з тим, аби він знайшов можливість прийняти їх та вислухати їхню думку з приводу даної ситуації.

«На жаль, із заступниками (міністра – УНІАН) не знайшли спільної мови», - сказав він.

Водночас, директор ДП «Запорізький державний цирк» Тамара Зубко зазначила: «Нам хотілось би, щоб нас почули у міністерстві, щоб нас почув особисто міністр, щоб була створена якась робоча група, яка могла би розробляти закон про циркову діяльність».

Крім того, генеральний директор-керівник художній ДП «Національний цирк України», народна артистка України та СРСР Людмила Шевченко наголосила, що український цирк – один із кращих у світі. «Ми стоїмо на 5-му місці у світовій цирковій культурі», - сказала вона.

Шевченко також підкреслила, що «у нас намагаються у хороших, позитивних цирках, де у нас все добре, змінити керівництво».

У прес-конференції також взяли участь заступник директора ДП «Львівський державний цирк» Роман Здреник, генеральний директор ДП «Дніпропетровський державний цирк» Віктор Шабатько та заступник начальника відділу формування циркових програм та художньо-творчої роботи ДП «Державна циркова компанія України» Світлана Добровольська.