Київ. 21 вересня. УНІАН. Збірна Донецької області візьме участь у першому чемпіонаті світу з хортингу, що проходитиме в Польщі.

Про це на прес-конференції в УНІАН розповіли президент донецького обласного осередку Української федерації хортингу Андрій Карпук та голова «Української громадської ради» Юлія Капран.

Карпук повідомив, що до складу збірної України з хортингу увійшли 16 спортсменів у віковій категорії 14 - 21 рік.

Відео дня

З 24 по 27 вересня вони візьмуть участь у першому чемпіонаті світу з хортингу, що пройде в місті Кендзежин-Козле в Польщі.

"Не дивлячись на те, що на сході нашої країни йдуть жорстокі бої, хлопці знайшли сили підготуватися, а також взяти участь в чемпіонаті України, де завоювали перші місця", - зауважив він.

Також він додав, що забезпечила поїздку на чемпіонат українських спортсменів громадська організація "Українська громадська рада". "Від неї ми отримали забезпечення хлопців: пошито форму, оплачено переїзд спортсменів, проживання, харчування", - повідомив Карпук.

*** Хортинг - універсальний комплексний вид бойового мистецтва, зароджений в Україні. Базується на принципах спортивної підготовки як спеціально організований навчально-тренувальний процес всебічного розвитку, навчання та морально-етичного виховання спортсменів. У хортингу використовуються майже всі технічні прийоми та техніки як з контактних так і повноконтактних видів спорту.

Назва - хортинг – походить від назви острова Хортиця, де розташовувалася Запорозька Січ.

Фото новини з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/60033