Київ. 10 вересня. УНІАН. Громадський діяч, журналіст, потерпілий у справі «Гонгадзе-Подольського» Олексій Подольський і народний депутат України ІІ та ІІІ скликань Олександр Єльяшкевич закликають бойкотувати форум YES і вважають участь у ньому політично хибним кроком. Про це вони заявили на прес-конференції в УНІАН.

«Завтра відбудеться терористичний акт міжнародного масштабу у сфері моралі і відбудеться він у Києві, у «Мистецькому арсеналі», куди з'їдуться серйозні гості в досить великій кількості на родинний форум сім'ї Кучми і Пінчука, який вони називають ще за старою звичкою Ялтинська європейська стратегія», - вважає він.

На думку Єльяшкевича, «цей форум з самого початку ініціювалося для того, щоб відмити Леоніда Кучму від тягаря тяжких злочинів, до яких він має безпосереднє відношення, в тому числі, як замовник резонансних злочинів». «Свого часу пан Кучма під кінець своїх президентських повноважень, розуміючи, що у нього є «ахіллесова п’ята» і називається вона справа Гонгадзе, тому що якщо цю справу розкрити, то тоді не тільки він, а половина української еліти повинні сісти у в'язницю за посадові злочини, за фальсифікації, вбивства не лише Гонгадзе, а й свідків у цій справі», - заявив Подольський. Тому, за його словами, для того, щоб відбілити репутацію екс-президента було організовано цей форум. «Незважаючи на те, що Крим окупований, назва цього форуму залишається, хоч правильніше називати його «форумом української корупції», - пропонує Єльяшкевич. «Якщо це відбудеться, то буде дуже дивно бачити на форумі голову Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі і заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе. Коли люди говорять про боротьбу з корупцією, відвідуючи форум хрещеного батька української корупції, то тут приходить аналогія, якби Віктор Янукович особисто очолював Антикорупційний комітет», - вважає він. «Ті, хто завтра збираються піти на цей форум, повинні дуже ретельно подумати про ті чи інші наслідки своїх політичних хибних кроків, я б сказав, фатальних кроків», - закликає Єльяшкевич.

Як відомо, не перший рік громадський діяч, журналіст, потерпілий у справі «Гонгадзе-Подольського» Олексій Подольський, виступає з вимогою бойкоту всіх заходів, які фінансуються родиною Кучми-Пінчука. Про це, за словами Єльяшкевича, чудово знають, як представники української громадськості, так і представники західних демократичних кіл, але це не зупиняє тих чи інших осіб, «які посилено заохочуються, в тому числі і у фінансовому вигляді родиною Кучми-Пінчука на участь у такому сумнівному з точки зору репутації заході».