Київ. 9 вересня. УНІАН. Компанія «Квантум Електрик» розробила і запустила у виробництво теплову панель, яка ефективно опалює житлові приміщення при малому споживанні електрики.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив директор Інституту розробки інноваційних технологій Сергій Петров.

«На сьогодні ми пропонуємо на наш ринок заміну газовому опаленню, яка дасть змогу економити величезні гроші як країні, так і кожному споживачеві... Наша технологія дає змогу при витратах електроенергії в 100% отримувати додаткової теплової енергії від 30% і вище», - сказав Петров.

Представляючи теплову панель, вчений розповів, що вона складається з натуральних кераміко-вуглецевих пластин, всередині яких використовується спеціальна нитка. Форма апарату являє собою квадрат з розміром сторін 60 см і товщиною 2 см.

Петров наголосив, що панелі споживають у 2-3 рази менше електроенергії, ніж класичні спіральні нагрівачі, і після вимкнення здатні довго зберігати тепловіддачу.

За словами директора інституту, теплова панель пройшла випробування в Технічному університеті міста Кошице (Словаччина), де її ефективність підтвердили вчені університету.

Петров також розповів, що в спеціальній камері проводився експеримент, в ході якого панель за три години змогла розігріти повітря до 26 градусів, що на 32% більше, ніж стандартний конвектор при експерименті в тій самій камері. При цьому панель показала на 100 Вт менше споживання електроенергії за вказаний проміжок часу.

«Вийшло так, що наша панель менше спожила електричної енергії і більше видала тепла... У нас є офіційний висновок, це викликало фурор у Європі», - зазначив Петров.

Фінансовий директор компанії «Квантум Електрик» Наталія Садовська розповіла, що попередні версії панелі створювалися як лікувальні прилади з відповідними сертифікатами, а пізніше було розроблено спосіб використання панелі ще і як опалювального приладу.

«Медичний ефект залишився плюс додалася ефективність використання тепла. Її можна використовувати для профілактики вірусних захворювань, пневмонії, бронхіту. Крім того, в приміщеннях з підвищеною вологістю вона вбиває цвіль... Панель стимулює імунітет, сприяє відновленню людини після операцій», - сказала Садовська.

За її словами, перевагою панелі перед іншими обігрівачами є й те, що вона не пересушує повітря, не є джерелом випромінювання полів, які впливають на людину, а також пожежобезпечна, тому що не горить.

Комерційний директор «Квантум Електрик» Ростислав Мазур повідомив, що одна панель розрахована на площу 13 кв. м, а її ціна становить 2 500 грн, але при купівлі від 6 штук вартість знижується до 2 300 грн за прилад.

Мазур зазначив, що компанія проводила розрахунки, які підтвердили економічність і переваги панелі перед аналогічними приладами. За його словами, прилад значно економічніший і безпечніший за газові та електричні конвектори, при цьому окупається за період опалювального сезону – менш як за 6 місяців.

«На 70 квадратних метрів ми за сезон отримуємо економію 12,8 тис. грн порівняно з газовим конвектором або 21 тис. грн. – порівняно з електричним», – наголосив комерційний директор компанії.

За його словами, придбати панель можна в офісі компанії або ж через її сайт www.quantelectric.com.

Довідка УНІАН. Міжнародна енергоінноваційна компанія «Квантум Електрик» – українська група компаній, орієнтована на розробку та впровадження енергозберігаючих технологій, переважно в сфері теплотехніки. Заснована у 2008 році. Виробничі потужності компанії розташовані в Києві, а її штат налічує 25 співробітників.