Київ. 18 серпня. УНІАН. Слідчі органи окупованого Криму сфальсифікували докази по справі кримського активіста революції Гідності Олександра Костенка

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив адвокат Дмитро Сотников.

Сотников розповів, що Костенко отримав вирок 4 роки і два місяці ув'язнення. При цьому його визнали винним за двома статтями кримінального кодексу Росії: зберігання частин зброї та нанесення легкої шкоди здоров'ю за політичними мотивами (мова йде про те, що під час революції Гідності Костенко кинув камінь у беркутівця в Києві під час протистоянь на Майдані Незалежності).

Відео дня

За словами адвоката, оскільки друга стаття передбачає лише виправні роботи, тому що російському слідству не вдалося довести в суді, що беркутівець - представник правоохоронних органів РФ, то слідчі органи сфальшували справу про зброю, щоб посадити Костенка до в'язниці.

Костенко пояснив, що деталі зброї - ствол - нібито знайшли у помешканні Костенка у Сімферополі, а дозвіл на обшук (без санкції суду) нібито дав його батько Федір Костенко. Однак перевірити це неможливо, тому що він зник ще 3-го березня поточного року.

Також адвокат додав, що викликає сумніви і процедура віднайдення в квартирі ствола, та його документування: що ствол належить Костенку. нібито підтвердив його батько. До того ж процедура його вилучення викликає сумніви: "наша позиція - ствола взагалі не було. Поняті у суді кажуть, що ствола не було. Пакет з речовими доказами, здобутими в ході обшуку, був розпечатаний за невідомих обставин, і туди могли підкласти все, що завгодно".

Сотников додав, що 26 серпня має відбутися розгляд апеляційної скарги по справі Костенка у Верховному суді Криму, де він добиватиметься виправдального вироку.