Київ. 14 серпня. УНІАН. Радіо загиблого у ДТП Андрія "Кузьми" Кузьменка S.R.A.K.A. (Своє Радіо Андрія Кузьменка) планує побити рекорд з найтривалішого радіоефіру, провівши 65-годинний марафон пам’яті співака, що розпочнеться 17 серпня о 12.00.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив засновник та керівник проекту Своє Радіо Валерій Глейзер.

Він повідомив, що попередній рекорд належить «Русскому радио» (Россия), в ефірі якого тривало нон-стоп шоу впродовж 60 годин.

Глейзер підкреслив, що ідея встановлення рекорду належить ще Андрію Кузьменку і наразі до її реалізації практично все готове.

Дата початку марафону визначена не випадково, пояснив він: саме 17 серпня – день народження співака. За словами Глейзера, і ведучі марафону, і гості – це друзі Скрябіна та люди, які з ним багато спілкувались. Очікується, що вони зможуть розповісти цікаві і досі мало кому відомі історії, зокрема, з життя співака та засновника радіо Кузьми Скрябіна.

Ведучими ефіру будуть друзі Андрія Кузьменка – радіоведучі Юлія Карпова і Дмитро Єгоров. На ефір запрошені відомі виконавці, які спілкувались та дружили зі Скрябіним, серед них: гурт «Пающіє Труси», «Дзідзьо», Володимир Бебешко, співаки Валерій Харчишин, Олег Собчук, Олег Лапоногов, Марія Бурмака, Ірена Карпа та інші, а також прихильники творчості гурту «Скрябін», батьки Андрія, члени сім’ї та близькі друзі родини Кузьменків.

За встановленням рекорду спостерігатимуть експерти Національного реєстру рекордів України, які після його завершення у прямому ефірі оголосять офіційний результат.

Під час встановлення рекорду буде вестись аудіо- та відеотрансляція. Слухати ефір радіо S.R.A.K.A можна за посиланням http://svoeradio.com/listen/Radio-S-R-A-K-A

Організатори марафону також пообіцяли під час ефіру багато цікавої музики, яку свого часу збирав по світу під час гастролей та подорожей Кузьма Скрябін, а також презентувати слухачам його нову пісню, яка не була ще представлена широкому колу публіки.

Як повідомляв УНІАН, 46-річний Кузьменко загинув вранці 2 лютого 2015 р. у дорожньо-транспортній пригоді на Дніпропетровщині.