Київ. 11 серпня, УНІАН. За останні два роки зросла кількість студентів і абітурієнтів, які хочуть почати своє навчання в США.

Про це сказала директор агентства BN Education Group Оксана Чмихало сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За її словами, це пов'язано в першу чергу з міграційною політикою, особливо Великої Британії. «Дуже часто наші студенти після закінчення вищої освіти хотіли б проходити практику на території тієї країни, де вони навчалися. Але, наприклад, у Великій Британії це стало неможливо, оскільки студент закінчив вищу освіту і залишає країну, він не може пройти жодної практики. У США ж є можливість легально - за цією ж візою - перебувати до двох років для того, щоб зробити практику, і саме тому студенти часто обирають саме США, тому що є можливість зробити практику, а потім, знайшовши роботу, вони можуть змінити студентську візу на робочу», - додала директор агентства BN Education Group (http://bngroup.com.ua/).

Чмихало підкреслила, що Агентство BN Education Group займається організацією освітою за кордоном, зокрема, середньою освітою в таких країнах як Велика Британія, США, Швейцарія. За її словами, «в США перлиною у нашій колекції є школа, розташована в центрі Нью-Йорка на Манхеттені - Leman Manhattan School». Вона повідомила, що агенція є офіційним представником Nord Anglia Education - організації-власника 41 школи по всьому світу, в тому числі Leman Manhattan School.

Регіональний директор Nord Anglia Education з продажу в Східній Європі Тетяна Девятіярова повідомила, що ці школи готують до вступу в «топові, рейтингові університети світу». За її словами, школа-пансіон Leman Manhattan «унікальна тим, що вона дає не лише першокласну освіту, а й також ще дає можливості великого міста - додаткові семінари, майстер-класи, відвідування виставок». Вона підкреслила, що це міжнародна школа, в якій навчаються, крім американців, школярі з інших країн, що дає змогу дітям пізнавати інші культури і вчити інші мови.

Девятіярова повідомила, що навчання в школі побудоване на індивідуальному підході, тобто «приїжджаючи до нас, дитина отримує повністю індивідуальний план, який може коригуватися». За її словами, у школі навчається 650 студентів, починаючи з 15 років. При цьому вона повідомила, що для безпеки дітей у школі є своя служба безпеки, камери стеження і постійно перебувають педагоги, психологи. Також, за її словами, батьки учнів мають доступ до бази даних успішності дітей, до планів навчання.

«Ми вирішили, що в цьому році ми хочемо більше українських студентів - вони показали свої прекрасні можливості. Тому щоб допомогти, запустили пілотний проект - стипендія 30% для талановитих дітей з України», - підкреслила Девятіярова.

Вона повідомила, що «школа недешева, оскільки вона знаходиться в самому Нью-Йорку, і це єдина школа-пансіон такого роду». «Повний пакет коштує 82 тисячі доларів на рік. Сюди включено все - і навчання, і проживання - діти живуть на Wall Street в дуже якісних апартаментах, а також включено медичну страховку, підручники, нові комп'ютери, трансфери і також додаткові витрати під час канікул - поїздки для дітей», - сказала Девятіярова.

Чмихало додала, що документи для прийому до школи «приймаються навіть на вересень цього року, аж до жовтня».

Фото новини з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/59040