Київ. 6 серпня. УНІАН. Народний депутат, член тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування подій 11 липня в Мукачевому Ігор Мосійчук висловлює сумнів у неупередженості остаточного звіту ТСК через присутність у її складі парламентаріїв із Закарпаття.

Про це він заявив на прес-конференції в УНІАН.

"Під час формування ТСК парламентськими фракціями було допущено помилку. А саме - включення депутатів, обраних із Закарпаття або жителів Закарпаття, які мають відношення до подій, які останні роки або десятиріччя відбуваються на Закарпатті... У зв’язку з цим виникає дуже багато питань щодо звіту ТСК... Звіт ТСК може бути якщо не упередженим, то неповним точно", - сказав Мосійчук.

Відео дня

Також він назвав помилкою рішення уряду про відновлення на посаді відстороненого керівника Закарпатської митниці Романа Крутяка.

На думку Мосійчука, це не могло відбутися без особистого лобіювання народного депутата від Закарпаття Михайла Ланьо. "Я не можу це підтвердити та спростувати - цим має зайнятися Генеральна прокуратура", - зауважив Мосійчук.

Також він висловив обурення тим, що досі не звільнено з посади прокурора Закарпатської області, хоча при цьому з посад звільнені керівники регіональної міліції та УСБУ.

"Перше моє звернення про його звільнення Генеральна прокуратура проігнорувала і не відсторонила прокурора... У той же час ТСК не підтримала моє друге звернення до Генпрокуратури", - сказав Мосійчук.

Він назвав дивними заяви представників Генпрокуратури про те, що в мукачівських подіях винен виключно «Правий сектор». «На Закарпатті десятиріччями діють угруповання, відомі ще до появи там «Правого сектора», але Генпрокуратура не бачить в цьому проблеми», - заявив Мосійчук.

На його переконання, завдяки загальнодержавному розголосу про величезні обсяги контрабанди через закарпатський кордон «є унікальний шанс цю схему зламати».

Як повідомляв УНІАН, у Мукачевому 11 липня сталася стрілянина. Конфлікт виник між учасниками «Правого сектора» і людьми з оточення народного депутата Ланьо. За версією представників «ПС», Ланьо сам викликав їх на переговори, оскільки «ПС» почав заважати потокам контрабанди. В результаті інциденту є загиблі та постраждалі.

Відкрито три кримінальних провадження: створення злочинної організації, терористичний акт і перевищення влади та службових повноважень (стосовно дій правоохоронців). Усі вони об’єднані в одне.

14 липня Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин інциденту. Головою ТСК став народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Микола Паламарчук. До складу комісії увійшли: від «БПП» - Валерій Пацкан та Сергій Каплін, від «Народного фронту» - Андрій Тетерук та Антон Геращенко, від «Опозиційного блоку» - Михайло Папієв, від «Самопомочі» - Тарас Пастух, від Радикальної партії - Мосійчук, від «Батьківщини» - Іван Крулько, від групи «Воля народу» - Юрій Шаповал, від групи «Відродження» - Дмитро Святаш.