Київ. 21 липня. УНІАН. Політичні сили, які асоціюються з минулою владою або з лівою ідеологією, чи асоціюються з Росією на Волині не мають перспективи на місцевих виборах. Про це сказав заступник голови правління Інституту «Стратегічні Альтернативи» Олексій Рогальов на брифінгу в агентстві УНІАН.

Він зазначив, що мають «перспективу націоналісти, в тому числі крайні, партія «Батьківщина», лідер якої з’являється зараз в медіа просторі і який має сильні структури на місцях, мало перспектив має партія «Народний фронт», в тому числі через власний рейтинг лідера - прем’єр-міністра України, і непогані перспективи, ріст підтримки мають партії «Самопоміч», партія Олега Ляшка». За його словами, досить високий рейтинг підтримки партії «блок Петра Порошенка.

Виконавчий директор Інституту «Стратегічні Альтернативи» Петро Тігунов зазначив, що за результатами досліджень, які були проведені Інститутом з 6 по 13 липня, і було опитано 806 мешканців та 15 експертів. За його словами, бралися для опитування саме 8 сільських районів Житомирської, Рівненської та Хмельницької областей. Він повідомив, що найвищий рівень підтримки у партії БПП- 16,3%, партії «Батьківщина»- 10.2%. У радикальної партії- 7,1%, у «Народного фронту» та «Самопомочі»- по 4,5%, в Правого сектору-3,8%, «Свобода»- 2,6%, КПУ- та Опозиційний блок – по 1,2%. В той же час додав, що майже половина людей ще не визначились зі своїми симпатіями.

Відео дня

Тігунов зазначив, що людям ставилося питання щодо основних питань, які їх турбують, то вони називали самостійно - незадовільний стан доріг- 41,2%, безробіття-38,1%, бідність- 29,7%, високі ціни і тарифи - 24,6%, а корупція в державі - лише назвали 4,3% опитаних, а війну- 1,4%.

Рогальов зазначив, що досить високий є запит на нові партії. За його словами, 53,5% опитаних готові проголосувати за нову партію, але 38,1% є стійкими прихильниками вже нині існуючих партій, а ще 8.4% - не змогли дати відповідь на це питання. За його словами, пропонувалися під час опитування і назви неіснуючих партій. Тігунов зазначив, що за назвою люди готові підтримати, зокрема, партію «Гідність», яка була б партією учасників АТО.