Київ. 17 липня. УНІАН. Громадська організація «Інформаційний Майдан» звернулася до голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку) Леоніда Євдоченка з проханням змінити нинішнє керівництво Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ).

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив лідер «Інформаційного Майдану» Павло Білоножко.

«Ми звертаємося до нового глави Держспецзв'язку з проханням також втрутитися в ситуацію і якнайшвидше ініціювати призначення нового генерального директора, провести відповідні перевірки, відсторонити чинне керівництво концерну, яке фактично півтора року знищувало підприємство, саботувало відновлення українського мовлення на Донбасі», - сказав Білоножко.

Відео дня

Він також закликав українську владу провести розслідування щодо кадрової політики Концерну РРТ і «навести порядок з незаконними звільненнями співробітників підприємства».

Крім того, активіст громадської організації звернувся до уряду і закликав владу заборонити приватизацію Концерну РРТ, що може негативно позначитися на переході України на цифрове телемовлення, а також на інформаційній безпеці країни у цілому.

«Ми закликаємо цього не робити, бо Концерн РРТ - це державна структура, і вона здатна заробляти гроші і сама себе утримувати, здатна розвивати цифрове мовлення. Нам не потрібні ніякі приватні інвестори, до яких потім не можна буде «достукатися», як, наприклад, в ситуації з «Зеонбудом», - зазначив Білоножко.

Як повідомляв УНІАН, конфлікт у Концерні РРТ розпочався у квітні минулого року, коли Кабінет міністрів призначив Олександра Півнюка новим керівником КРРТ. Після зміни керівництва координаційна рада профспілки концерну звинуватила Півнюка, його заступника Володимира Іщука, а також тодішнього керівника Держспецзв'язку Володимира Звєрєва у пособництві самопроголошеній владі так званих Донецької і Луганської народних республік. Активісти також заявили, що нове керівництво КРРТ намагається довести підприємство до банкрутства і на його базі створити приватне підприємство.

У свою чергу, Держспецзв'язку спростовувало дану інформацію і заявляло, що звинувачення з боку координаційної ради профспілки КРРТ пов'язані з проведенням новим керівництвом перевірок фінансової діяльності на підприємстві. За словами екс-голови Держспецзв'язку, під час перевірки було виявлено низку порушень з боку екс-керівництва.

У лютому поточного року Кабмін розпорядився звільнити з посади генерального директора КРРТ Півнюка, а тимчасове виконання обов'язків гендиректора було покладене на першого заступника гендиректора Володимира Іщука. 1 липня Кабмін також звільнив Володимира Звєрєва з посади голови Держспецзв'язку і призначив на цю посаду Леоніда Євдоченка.