Київ. 7 липня. УНІАН. Засідання конкурсної комісії Державної авіаційної служби не може бути місцем політичних розборок.

Таку думку висловив голова Наглядової ради авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України» (МАУ) Арон Майберг під час прес-конференції в УНІАН на тему: «Ситуація на авіатранспортному ринку України: адміністративний тероризм і його можливі наслідки для галузі. Низькотарифні перевезення – стратегія лідера ринку авіакомпанії МАУ».

«З точки зору приходу його (голови Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі - УНІАН) на цю комісію мене найбільше лякає наступне. Він заявив там кілька речей. Він заявив, що закони - не для олігархів. На мій погляд, це емоційно, оскільки закони – для всіх. Якщо для когось шукати виключення, то це погано. Це перше. Друга річ, яка мене ще більше, чесно кажучи, засмутила, коли він сказав: «Та що ви там бали рахуєте» і «Всю цю комісію треба розігнати». Мені здається, ці 9-10 - скільки їх людей у цій комісії - для яких, звичайно, втратити роботу - це трагедія. З іншого боку, всі ці люди - вони керівники ось цього органу – Державіаслужби, швидше за все, там є хтось, хто відповідає за безпеку польотів та за якість. І ось сьогодні, щоб не вийшло так, що ці люди від страху, що їх звільнять, коли вони прийматимуть рішення, вони перестануть бути незалежними, вони не будуть приймати рішення, виходячи з того, що їм треба робити за законом і правилами... Цьому треба всіма силами запобігти. Тому дуже важливо, щоб висновок комісії був чесним, прозорим, конкретним», - наголосив Майберг, коментуючи появу Саакашвілі на засіданні цієї комісії.

На його думку, якщо ці люди порушили закон, вони повинні нести відповідальність, якщо ж ні – перед ними треба вибачитися.

Майберг наголосив, що ці десять людей впливають на безпеку великої кількості людей.

«Тому, з моєї точки зору, не може ця комісія бути місцем політичних розборок. Це неправильно... Я не політик, але з точки зору професійної у мене це викликає серйозні побоювання», - підкреслив Майберг.

Як повідомляв УНІАН, 26 червня у ході засідання конкурсної комісії Державіаслужби з видачі дозволів авіакомпаніям на експлуатацію авіамаршрутів голова Одеської обладміністрації Саакашвілі звинуватив голову Державіаслужби Дениса Антонюка у корупції під час видачі прав на експлуатацію авіамаршрутів, монополізації авіаринку і перешкоджанні новим авіакомпаніям виконувати польоти в Україну. За словами Саакашвілі, наслідками дій Державіаслужби стали завищені ціни на авіаперельоти.

У свою чергу, Антонюк повідомив, що причиною високих цін на авіаперельоти до Одеси є монополія на наземне обслуговування літаків в Одеському аеропорту і найдорожче авіапальне в Європі. Він також додав, що ані Україна, ані Міністерство інфраструктури не мають впливу на чинники формування цін на авіаквитки.

26 червня міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський заявив, що Україна з 30 червня в односторонньому порядку упровадить принципи «відкритого неба» в аеропорту «Одеса», а Державна авіаційна служба України офіційно поінформує про це рішення іноземні авіакомпанії.

27 червня після наради з Пивоварським і Саакашвілі президент України Петро Порошенко тимчасово відсторонив Антонюка від виконання обов'язків голови Державіаслужби і розпорядився провести службову перевірку діяльності відомства.

Фото новини з прес-конференції : http://photo.unian.net/ukr/themes/58337