Київ. 22 червня. УНІАН. На сьогодні є всі шанси на те, щоб наступного четверга Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроект про місцеві вибори.

Про це сьогодні під час круглого столу в УНІАН, сказав народний депутат України від «Блоку Петра Порошенка» Вадим Денисенко.

Він зазначив, що правки до цього законопроекту, який було ухвалено у першому читанні, будуть збиратись до цієї п’ятниці включно, але на цей час, за його словами, до профільного комітету ВР, не надійшло жодної правки.

«Поки немає жодної правки, але я думаю, що половина правок піде до нас в середу-четвер і, можливо, у п’ятницю до кінця дня. Планується попередньо, що наступного вівторка пройде засідання комітету на якому будуть розглянуті ці правки, будуть складені таблиці і після цього, за попередніми домовленостями, ми виходимо на наступний четвер на голосування закону у другому читанні», - сказав він.

Денисенко також зазначив, що після його спілкування з представниками різних фракцій, можна зробити висновок, що «станом на сьогодні, немає ні у кого бажання валити цей законопроект».

«Немає ні в кого бажання, завалювати комітет тисячами правок, бо ми знаємо, що є така технологія, коли вноситься кілька тисяч правок і просто фізично неможливо в короткі терміни їх всі розглянути… В парламенті є абсолютно конструктивний настрій: є бажання цей закон приймати наступного тижня. Тому я думаю, що ті побоювання, які попри все, все ще існують, що буде спроба завалити його в другому читанні, сподіваюсь, не справдяться. Є всі шанси на те, щоб ми його проголосували в другому читанні наступного тижня», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 18 червня Верховна Рада ухвалила проект закону про місцеві вибори №2831-3, яким передбачено участь у місцевих виборах партій та блоків. Депутати також проголосували за скорочену процедуру підготовки даного законопроекту до другого читання.