Київ. 11 червня. УНІАН. Керівник свинарського комплексу «Гряда», який розташований неподалік від межі однойменного села у Львівській області, Зіновій Сулима вважає незаконними спроби скоротити санітарно-захисну зону навколо його підприємства, що їх робить місцева сільська рада, не маючи на це права. Про це він заявив на прес-конференції в УНІАН.

«Сільською радою 25 червня 2013 року було ухвалено новий генеральний план, яким санітарно-захисна зона скорочується в 10 разів – до 50 метрів... Нам ніхто про це не повідомляв. Голова сільради перевищив свої повноваження», – сказав він.

Як пояснив адвокат підприємства Олександр Єжов, сільська рада уповноважена ухвалювати генеральний план місцевості лише щодо території населеного пункту, а підприємство «Гряда» не розташовується в межах села. Щоб у новому генплані включити землі підприємства в межі села й одержати можливість ними розпоряджатися, сільський голова, за словами адвоката, надав проектній організації, відповідальній за розробку цього плану, неправдиві відомості про припинення діяльності підприємства.

Відео дня

«Розробникові було надано довідку про те, що підприємство «Гряда» як свинарський комплекс функціонувати не буде», - сказав він.

При цьому, за словами Єжова, ніхто не запитував у підприємства інформацію про продовження діяльності і не інформував про наміри приєднати їх землі до території села Гряда.

Після невдалих спроб залагодити питання в сільській раді за фактом затвердження генерального плану села без попереднього громадського обговорення свинарським комплексом «Гряда» було подано звернення до суду, який проводить слухання у цій справі вже більше року.

«Ситуація із судом затягнулась, це вже триває більше року», - сказав Сулима.

Єжов пояснив тривалий розгляд цієї простої, за його словами, справи, саботуванням слухань з боку відповідача. За його словами, сільський голова наводить на слухання людей, які просто заважають проводити засідання.

Як повідомив Сулима, голова сільради неодноразово інформував ЗМІ про намір виділити відібрані у підприємства землі учасникам антитерористичної операції. Разом з тим, директор «Гряди» впевнений, що чиновник має намір виділити землі санітарної зони комплексу, який розташовується в безпосередній близькості від Львова, під забудову з метою отримання особистої вигоди. У зв'язку з цим Сулима закликав суд ухвалити рішення об'єктивно, незважаючи на тиск з боку відповідача та зацікавлених осіб.

Фото новини з прес-конференції:  http://photo.unian.net/ukr/themes/57754