Київ. 29 травня. УНІАН. Співачка, заслужена артистка України Катерина Бужинська цього місяця провела благодійний тур із шоу-програмою «Україна — це ми!» вісьмома країнами Європи.

Про це вона повідомила під час прес-конференції в УНІАН.

Директор Бужинської Юлія Толкачова зазначила, що концерти в рамках шоу-програми «Україна — це ми!», що проходила під егідою Європейського культурного фонду, відбулися у Болгарії, Угорщині, Австрії, Чехії, Німеччині, Італії, Іспанії та Польщі.

«Мій меседж був - об’єднання українців у Європі. Другий меседж – Україна – європейська держава. І третя місія, найголовніша – це збір благодійних коштів для дітей-сиріт, батьки яких загинули в АТО», - сказала Бужинська.

26 травня на сцені Львівської опери відбувся гала-концерт проекту «Мій тато захищає Україну», в рамках якого Бужинська передала 7,5 тис. євро трьом родинам, годувальники яких загинули на Донбасі.

Співачка зауважила, що концерти відвідали понад 20 тис. глядачів – українців та іноземців.

«21 травня я мала офіційний виступ у Брюсселі, у Європейському парламенті. Мала невеличку промову, де я сказала, що Україна – це європейська держава, що ми розуміємо, що нам потрібен час і реформи, і ми хочемо бути в європейській родині», - повідомила Бужинська.

Крім того, вона додала, що про благодійний тур буде знято документальний фільм «Українці в Європі».

Як зазначила режисер фільму Любов Благодир, матеріал знімався з 8 по 29 травня.

«За жанром, можливо, це буде фільм-репортаж про події, які відбувалися до туру, після туру і в турі», - сказала вона.

Благодир також зазначила, що прем’єра фільму планується на середину серпня.

В рамках туру Бужинська також брала участь у заходах, організованих українською діаспорою, зокрема у Центральноєвропейській регіональній конференції українських волонтерів та патріотів в Угорщині.

Співачка зазначила, що восени планує продовжити тур іншими країнами Європи.