Київ. 28 травня. УНІАН. Парламентська фракція "Блоку Петра Порошенка" найбільш відповідально ставиться до виконання даних виборцям обіцянок, на відміну від інших політичних сил, які представлені у нинішньому складі Верховної Ради.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив голова громадської організації "Система народного контролю "Слово і діло" Євген Заїка, посилаючись на результати моніторингу, проведеного волонтерами організації.

"Найбільш відповідальною фракцією за кількісними показниками виконаних обіцянок за підсумками моніторингу стала фракція "Блок Петра Порошенка" - 141 виконана обіцянка. На другому місці - фракція "Об’єднання «Самопоміч" - 74 виконаних, на третьому - ВО "Батьківщина" - 67 виконаних обіцянок", - сказав Заїка, додавши, що найгірші показники виконання обіцянок у Радикальної партії (30) та «Народного фронту» (22).

Відео дня

За словами Заїки, з початку роботи нового складу парламенту волонтерами було зафіксовано 5 тис. 940 обіцянок депутатів з урахуванням передвиборчих і поточних зобов’язань. При цьому активіст зазначив, що майже 90% обіцянок депутатів залишаються у стані виконання.

У той же час, як зазначив Заїка, в рейтингу відповідальних парламентаріїв, які виконали найбільшу частину власних обіцянок за півроку роботи, волонтери назвали Юрія Луценка - 16 виконаних обіцянок, Вадима Івченка - 10, Семена Семенченка - 10.

Говорячи про голову Верховної Ради, Заїка зауважив, що у порівнянні з трьома попередніми спікерами парламенту, Володимир Гройсман за останні 6 місяців характеризується найвищим відсотком відповідальності за власні обіцянки та найменшим показником власної безвідповідальності - 23%.

Загалом, за словами волонтерів "Слова і діла", нинішній склад ВР нічим не поступається в декларуванні обіцянок перед попередніми складами парламентів. Разом з тим, як відзначають активісти, суттєвою відзнакою цього парламенту є збільшення кількості більш чітких зобов’язань перед виборцями, а також позитивної практики збільшення публічних звітів за підсумками власної роботи та виконання чи невиконання власних обіцянок перед виборцями.

"Нинішній склад парламенту є на порядок відкритішим у комунікації з громадськістю, аніж всі попередні. Якщо в минулих скликаннях загальний відсоток парламентаріїв, які активно надавали інформацію щодо стану реалізації власних обіцянок, складав не більше 7-10%, то за останні 6 місяців цей показник зріс до 30%", - підсумував Заїка.