Київ. 27 травня. УНІАН. Єгипетський туристичний оператор компанія Flash Tour, який раніше співпрацював з українською туристичною компанією Join Up! по турах до Єгипету, не виключає судового розгляду у випадку неповернення українською стороною заборгованості в 2,7 млн дол.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявила віце-президент компанії Flash Tour Брітта Хофф.

«Через хід розвитку подій у цій ситуації ми вживатимемо відповідних кроків. Якщо ми не знайдемо рішення поза судом, то ми завжди маємо можливість звернутися в суд», - сказала вона.

Відео дня

За її словами, основна частина цієї заборгованості, яка виникла в грудні 2014-січні 2015 років, коли потік українських туристів до Єгипту активізувався.

«Фактично в цей період з грудня по січень у нас прибуло 50 літаків з клієнтами з України. У цей період заборгованість суттєво зросла. Через фінансову ситуацію і банківське регулювання в Україні у туроператора були проблеми з переказом грошей з України. Платежі здійснювалися дуже повільно і поступово скорочувалися через обмінний курс гривні з доларом», - пояснила Хофф, зазначивши, що Join Up! остаточно припинила платити з дати припинення співпраці між компаніями 28 березня.

Віце-президент Flash Tour також прокоментувала інформацію, яка нещодавно з'явилася в українських ЗМІ, про проблеми із заселенням українських туристів Join Up! Зокрема, вона назвала безпідставними звинувачення щодо Flash Tour, які з‘явилися у зв‘язку з інцидентом, про те, що компанія нібито не передала новому партнеру Join Up! в Єгипті інформацію про бронювання. За її словами, після припинення співпраці з Join Up! компанія не контактувала з українськими колегами і не отримувала запитів на передачу будь-якої інформації про бронь.

Крім того, Хофф повідомила, що з метою захисту своєї репутації та повернення заборгованості Flash Tour звернулася до Об'єднання туристичних компаній Єгипту (ЕТАА), після чого остання рекомендувала туроператорам, які входять в об'єднання, припинити співпрацю з Join Up! Разом з тим Хофф зазначила, що нічого не знає про поданий Join Up! позов до Flash Tour в український суд, додавши, що компанія готова сісти за стіл переговорів і розв‘язати проблемні питання між туроператорами поза судом.

Крім того, вона повідомила, що за час співпраці туркомпаній вони обслужили понад 150 тис. українських туристів. При цьому загальна вартість наданих послуг перевищила 20 млн дол.

Як повідомлялося, раніше у вітчизняних ЗМІ з'явилася інформацію про проблеми із заселенням українських туристів, які купили путівки в Join Up! Після цього керівництво українського туроператора звинуватило в проблемах свого колишнього єгипетського партнера – компанію Flash Tour. У той же час, в Join Up! заявили, що припинення співпраці з Flash Tour було пов'язане із систематичним наданням нею неякісних послуг. Разом з тим, в компанії спростували інформацію про наявність заборгованості перед туроператором і наголосили, що звернення Flash Tour в ЕТАА було відповіддю на поданий Join Up! позов в Україні та скарги на їх дії міністра туризму Єгипту.

Довідка УНІАН. Flash Tour – міжнародний туристичний оператор, заснований в 1985 році. Його штаб-квартира розташована в Каїрі (Єгипет). Компанія надає широкий спектр туристичних послуг і входить до числа лідерів серед приймаючих операторів Єгипту.

Група туристичних компаній Join UP! об'єднує кілька структур. У їх числі - багатопрофільний туристичний оператор Join UP!, працює з 2009 року, авіакаси ACS Ukraine, франчайзингова мережа турагентств з 80 офісів по всій Україні, єдина система пошуку та бронювання турів операторів України.

Представництва туроператора відкриті в Донецьку, Харкові, Дніпропетровську, Кишиневі й Одесі.