Київ. 26 травня. УНІАН. Віталій Кличко за рік на посаді міського голови Києва виконав лише третину із задекларованих обіцянок і займає лише четверту позицію за показниками відповідальності серед усіх мерів українських міст у рейтингу за результатами моніторингу громадської організації «Слово і діло».

Про це керівник медіа-напрямку громадської організації «Система народного контролю «Слово і діло» Євген Заїка заявив під час прес-конференції в УНІАН на тему: «Рік роботи Віталія Кличка: політичний, економічний і соціальний результат обіцянок мера столиці».

У ході моніторингу волонтерами проекту було презентовано результати моніторингу стану виконання і невиконання передвиборчих обіцянок міського голови Києва протягом першого року його перебування на посаді.

Відео дня

Зокрема, за весь період політичної діяльності Кличко (з 2012 року) виголосив 235 обіцянок. Із них 25 були зафіксовані як такі, що не виконані, ще 97 – виконані, а 86 – знаходяться в процесі виконання.

«В той же час протягом першого року власної роботи на посаді міського голови Києва Віталій Кличко задекларував 172 нових обіцянок (включно з пунктами передвиборчої кампанії), 61 з яких отримала статус виконаної, а 25 – невиконаних. Ще 86 обіцянок Віталія Кличка знаходяться на стадії виконання», - повідомив Заїка.

«Відповідно до даних, рейтинг відповідальності мера Кличка за результатами моніторингу волонтерів «Система народного контролю «Слово і діло» склав 35%, а безвідповідальності – 15%. Варто відзначити, що дані цифри є на порядок нижчими за показники його політичної відповідальності та невідповідальності впродовж всього періоду політичної кар’єри (41% відповідальності та 22% безвідповідальності)», - зазначив організатор моніторингу.

Крім цього, за його словами, найвищі показники виконаних обіцянок Кличка волонтерам проекту вдалося зафіксувати у сфері місцевого самоврядування, благоустрою, житлово-комунального господарства та культури. Схожий тематичний розподіл простежується і серед невиконаних обіцянок міського голови Києва. Найбільше йому не вдалося реалізувати задеклароване у сфері ЖКГ, місцевого самоврядування і транспорту.

«Віталій Кличко займає другу сходинку серед мерів України за кількістю обіцянок (на першому місці - міський голова Луцька Микола Романюк, який давав 315 обіцянок). Натомість, за показниками відповідальності у рейтингу «Слово і діло» Кличко займає четверту позицію (41% відповідальності), а в рейтингу безвідповідальності – 12 (22% безвідповідальності)», - резюмував Заїка.