Київ. 29 квітня. УНІАН. Підприємці-переселенці зі сходу України закликають владу виділити їм землі під будівництво котеджного містечка під Києвом для 240 сімей, які залишили зону антитерористичної операції, повідомив на конференції УНІАН активіст громадської організації «Підприємці сходу України» Олексій Командиров.

«Ми закликаємо державу забезпечити конституційне право на отримання земельної ділянки для будівництва житла», - сказав він.

За словами активістів, на загальних зборах членів громадської організації переселенцями була розроблена концепція будівництва котеджного містечка загальною площею до 10 га у Київській області, на території якого зможуть проживати 240 сімей переселенців, вимушених залишити свої оселі через воєнний конфлікт на Донбасі.

Командиров наголосив, що фінансування будівництва житла планується виключно за рахунок власних коштів, а 10% від побудованого житла переселенці готові передати сім'ям військовослужбовців, загиблих у ході проведення антитерористичної операції на сході України.

Переселенці стверджують, що ведуть діалог з багатьма іноземними забудовниками, які готові інвестувати в будівництво і забезпечити родини іпотекою під невеликий відсоток, але для цього влада має піти їм назустріч і забезпечити конституційне право переселенців на землю.

Довідка УНІАН. Згідно із Земельним кодексом України, кожен громадянин має право безкоштовно отримати ділянку для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (у селах – не більш як 0,15 га, у містах – не більше як 0,10 га). Право на безоплатну приватизацію кожен громадянин може використати лише один раз.

Фото-новини: http://photo.unian.net/ukr/themes/56559