Київ. 28 квітня. УНІАН. Додатковий 5-відсотковий збір на імпорт автомобілів, встановлений урядом як тимчасовий захід для стабілізації платіжного балансу, може бути скасовано вже до кінця цього року.

Таку думку висловив на прес-конференції в УНІАН генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.

За його словами, сьогодні, 28 квітня, у Женеві розпочалися слухання комітету з питань платіжного балансу Світової організації торгівлі, на яких розглядалося питання про ведення Україною додаткових ставок на імпорт товарів.

Відео дня

"Я спілкувався з членами комітету, з європейцями і японцями, і мої відчуття, що рішення буде негативним і Україну змусять скасувати цей імпортний збір. Наскільки швидко це відбудеться, поки що не відомо. Офіційно цей збір має діяти до 25 лютого наступного року, але я думаю, що вже цього року ми його не побачимо", - сказав Назаренко.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2014 року Верховна Рада ухвалила закон про введення тимчасових спецмит на імпорт окремих товарних груп, згідно з яким додатковий імпортний збір на транспортні засоби становитиме 5% і буде сплачуватися впродовж року.

Наприкінці лютого міністр фінансів Наталія Яресько повідомила, що уряд увів тимчасові заходи для стабілізації платіжного балансу у вигляді збору з імпорту за ставками 10% і 5%.

На даному етапі в уряді повідомляють, що найближчим часом може бути прийняте рішення про зниження ставок імпортного збору.