Київ. 21 квітня. УНІАН. Працівники агрокомбінату «Пуща Водиця» (Київ) закликають владу не допустити ліквідації підприємства шляхом організації конкурсу із зміни його керівництва і протидіяти можливій передачі сільгоспземель комбінату загальною площею близько 3 тисяч гектарі, з яких 350 га перебувають у межах Києва, забудовникам.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявили представники агрокомбінату і Антирейдерського союзу підприємців України.

Зокрема, як повідомив перший заступник директора агрокомбінату «Пуща Водиця» Федір Судніцин, зараз на підприємстві проводиться перевірка фінансово-господарської діяльності.

«Але наше підприємство працює. Так, криза 2008 року, неправильне управління підприємством упродовж багатьох років далися взнаки. Нам довелося зупинити теплиці, які приносили по 15-18 млн грн збитку на рік, у нас не було кормів для близько 2 тисяч голів рогатої худоби, і ми були змушені продати 1200 голів худоби. У нас була соціальна проблема - куди подіти людей, - розповів Судніцин. - Але ми пропрацювали ряд проектів з інвесторами - китайською стороною, корейською стороною. З боку міністерства (аграрної політики і продовольства - УНІАН) жодних пропозицій допомоги не було. Ми на своєму ентузіазмі добилися того, що зараз щодня продаємо 4,5 тонни молока, торік ми зібрали 2,5 тис. тонн зернових. У нас найвища врожайність, при тому, що нам не давали ні хімікатів, ні добрив. І тут з'являється інтерес, пов'язаний з роботою нашого підприємства. Невідомі люди приходять на прийом в Мінагропрод, вимагають звільнити нашого директора. І їх приймають у міністерстві, з ними розмовляють, хоча жодного стосунку до колективу ці люди не мають. І в результаті з'являються накази про фінансову перевірку підприємства».

У свою чергу, директор Антирейдерського союзу підприємців України Андрій Семидідько упевнений, що боротьба ведеться за земельний банк агропідприємства. «На кону 3 тисячі гектарів землі, з яких 350-400 га - на території Києва. Схема вимальовується проста. Є «загінники» у вигляді фейкових профспілок підприємства, які розхитують ситуацію й імітують вуличну активність. І є приймаюча сторона в Мінагропроді, яка реалізує схему заміщення директора підприємства, щоб поставити туди (на комбінат - УНІАН) виконувача обов'язків, який ні за що не відповідає, з подальшим вилученням земель з агрокомбінату і передачею її (землі - УНІАН) великим забудовникам у Києві і Київській області», - сказав Семидідько.

Він наголосив, що ситуація вимагає іншого рішення. «Матеріали ми передаємо в Антикорупційне бюро для вивчення всієї цієї схеми і для отримання правових висновків з боку правоохоронної системи. Тільки галас і світло здатні захистити підприємство від знищення. Треба привернути увагу громадськості до комбінату», - резюмував Семидідько.

Фото новини з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/56294