Київ. 21 квітня. УНІАН. Близько 46% дітей з 11 областей України вважають, що конфлікт на Донбасі вплинув на них особисто.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила президент міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда Україна» Катерина Левченко.

За її словами, результати дослідження, проведеного центром «Ла Страда Україна», засвідчили, що близько 46% дітей вважають, що конфлікт вплинув на них особисто. В опитуванні взяли участь понад 1,2 тис. дітей з Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Харківської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Кіровоградської, Вінницької, Сумської та Херсонської областей.

«Конфлікт впливає не лише на його безпосередніх учасників, внутрішньо переміщених осіб, але й на населення загалом. Як наслідок, ми спостерігаємо підвищений рівень агресії, тривожності, насильства в суспільстві. У зв’язку з цим збільшується кількість дзвінків на національні «гарячі» лінії, які працюють в центрі «Ла Страда Україна». Якщо у першому кварталі 2014 року ми отримували понад 5 тис. дзвінків, то за відповідний період 2015 року – близько 11 тис. дзвінків», - додала Левченко.