Київ. 16 квітня. УНІАН. Страхова компанія «МетЛайф України» ввела нові програми страхування для жінок і дітей на випадок виявлення у них онкологічних захворювань.

Про це представники компанії повідомили на прес-конференції в УНІАН.

Як зазначив голова правління «МетЛайф Україна» Мирослав Кісик, 2015-2016 роки компанія оголосила роками захисту жінки і дитини. «І вже з квітня цього року ми представляємо дві абсолютно нові страхові програми  -« Жіноче здоров'я»та «Дитяче здоров'я», - повідомив він.

Кісик підкреслив, що онкозахворювання у жінок і дітей є одною з найскладніших проблем, пов'язаних зі здоров'ям. «Це проблема для держави, якій не вистачає ресурсів на фінансування програм онкологічного лікування. Це проблема для медиків, які не можуть забезпечити повноцінне лікування, якщо галузь не фінансується. Але головне - це проблема для кожного, хто так чи інакше зіткнувся з цим діагнозом особисто, в родині або близькому оточенні», - зазначив він. Так, додав Кісик, компанія прагне підняти рівень усвідомленості людей щодо даної проблеми і надає грошові кошти на необхідне лікування.

У свою чергу, завідувач хірургічним відділенням Київського міського клінічного онкологічного центру Микола Анікусько зазначив, що в Україні щороку діагностується 16-17 тисяч випадків раку молочної залози. «Близько 7,5 тисяч жінок йдуть з життя від цієї недуги протягом кожного року», - сказав він і додав, що рак молочної залози є лідируючою онкологічною хворобою серед жінок у віці 20-59 років і основною причиною смертності від онкологічних захворювань.

Як повідомила член правління «МетЛайф Україна» Інна Бєлянська, програма «Жіноче здоров'я» передбачає кілька різнопланових виплат, якщо жінці встановлено діагноз «рак жіночого органу». «У першу чергу, програма забезпечує виплату до 600 тисяч гривень у разі діагностування онкологічного захворювання жіночих органів», - сказала вона.

На додаток до цієї основної виплати, «МетЛайф» виплачує до 600 грн за кожен день госпіталізації, лікування в стаціонарі. Максимальна виплата - за 30 днів. «За статистикою, пацієнти більше зазвичай не знаходяться в клініці», - зазначила Бєлянська.

Третя виплата за програмою «Жіноче здоров'я» - це фінансова підтримка жінки. «На додаток до двох виплат, протягом 12 місяців жінка отримуватиме до 7000 гривень щомісяця, щоб підтримати звичний рівень доходу», - сказала Бєлянська і додала, що цю страхову програму може придбати не тільки сама жінка, але і її родина або близькі.

Ціна програми залежатиме від суми страхового покриття, яке обирає клієнт, а також від віку застрахованої жінки. «Витрати на таку програму, на найбільше покриття для жінки в зрілому віці є зіставними з вартістю імпортної косметики, парфумів  або чергової пари взуття. Тобто, ціна абсолютно доступна», - сказала Бєлянська. Програмою можуть скористатися жінки від 18 до 64 років.

Говорячи про програму «Дитяче здоров'я», вона, зокрема, зазначила, що цю програму можна придбати для дітей від 3 місяців до 17 років. Запропоновані програми страхування поки не мають аналогів в Україні.

Фото новини з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/56333