Київ. 16 квітня. УНІАН. Активісти з Кривого Рогу, які 14 квітня пікетували будівлю Вищого господарського суду у Києві, звинувачують міліцію у провокуванні заворушень під час їхньої акції.

Про це голова громадської організації "Союз громадян Криворіжжя" Владислав Штефан сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Все майно, що було зіпсовано (розбиті двері) і пред’явлено нам в якості звинувачень нашим людям, - це зробила міліція", - заявив Штефан.

Відео дня

Його слова підтримав присутній на прес-конференції адвокат Едуард Бондар: "Самі дії, які міліція кваліфікує, як хуліганство, почалися тоді, коли прийшла міліція і почала виштовхувати людей з приміщення. Вони самі себе штовхали і розбили скло в дверях".

За словами адвоката, внаслідок заворушень було затримано 14 активістів, 10 з яких пізніше відпустили з Печерського райвідділу міліції, а решті висунуто обвинувачення у хуліганстві і буде обрано запобіжний захід.

Бондар зазначив, що міліціонери протягом майже 12 годин після затримання не складали протоколів, не пояснили активістам, в чому вони обвинувачуються, не допускали до них адвокатів.

"Отже деякі дії, які роблять наші правоохоронні органи, нагадають мені те, що робили вони рік-два тому", - наголосив адвокат.