Київ. 6 березня. УНІАН. Директор і співвласник «Аква Інвест Груп», а також ще декількох компаній з видобутку і розфасування води Олександр Ногачевський звернувся із заявою до генерального прокурора України, в якій вимагає відкрити кримінальне провадження щодо екс-керівника Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва.

Як повідомив Ногачевський сьогодні на прес-конференції в УНІАН, на даний час він і його рідні відчувають тиск з боку Каськіва і його оточення, що пов'язано з його позицією щодо дій колишнього голови Держагентства з інвестицій при реалізації проекту «Якісна вода».

За словами Ногачевського, в лютому 2013 року він почав співробітництво з Держагентством з інвестицій щодо залучення компаній, в яких він був власником, до реалізації проекту агентства «Якісна вода». При цьому із запланованих на даний проект 650 млн. грн його компанії одержали всього 1,5 млн. грн, а основне фінансування було направлене на іншу компанію з кіпрськими власниками. Саме ця компанія «Під його документацію» підписала контракт з Нацагентством з інвестицій на здійснення даного проекту, сказав Ногачевський.

Відео дня

Він також повідомив, що у вересні минулого року підприємств з видобутку і розфасування води, що належать йому, були захоплені невідомими озброєними людьми, які застосовували фізичний тиск до деяких співробітників фірм. І на даний час він не контролює ситуацію на цих підприємствах.

За словами Ногачевського, він зробив ряд дій з метою «збирання фактів щодо відмивання Владиславом Каськівим коштів за кордоном, зокрема в Європейському Союзі». Він заявив, що 29 жовтня 2014 року в Києві його було затримано і доставлено озброєними людьми в офіс, в якому знаходилися Владислав Каськів і командир батальйону «Айдар» Сергій Мельничук, які вимагали від нього припинити оприлюднення інформації щодо дій Каськіва.

Також Ногачевський зазначив, що в своїй заяві прокуророві вимагає визнати його потерпілим у рамках даного кримінального провадження, а також вжити всіх необхідних заходів щодо гарантування безпеки його і членів його сім'ї.

Довідка УНІАН. Владислав Каськів обіймав пост голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами з грудня 2010 року по березень 2014 року.

Проект «Якісна вода» передбачав будівництво 23 тис. систем питної води в дитячих садках, школах тощо.