Київ. 5 березня. УНІАН. У Київській області стартував конкурс серед школярів на найоригінальніше виконання Державного Гімну України.

Конкурс «Ми - Майбутнє» голова правління громадської організації «Новий початок» Олександр Тигов презентував сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Спеціально для проведення конкурсу українські IT-фахівці створили інтернет-майданчик "Ми - Українці". Учасники зможуть проявити свої таланти, розмістити власний варіант виконання гімну і взяти участь у голосуванні.

«Ми розпочали конкурс з Київської області серед шкільних колективів на найкраще виконання гімну України. У нас є призовий фонд - 200 тисяч гривень. Потім, ми сподіваємось, що це вийде на всеукраїнський рівень, й у конкурсі братимуть участь діти з інших областей і підключаться всі школи України. Оцінку учасникам конкурсу будуть ставити, насамперед, по лайкам, кількості переглядів, а потім буде професійна оцінка нашого журі», - повідомив Тигов.

Своєю чергою телеведучий, актор, режисер, диктор, шоумен, громадський діяч Григорій Решетнік зазначив, що конкурс має чітку структуру, і кожній дитині дають можливість повірити у себе.

«Все абсолютно об’єктивно, бо у немає жодної заангажованості, як для творчих людей у тому, чия це дитина. Найголовніше – аби вона була талановита… Я за те, щоб таких ініціатив ставало більше, щоб ми звертали увагу на молодше покоління, формували у них свідомість чесності, прозорості та об’єктивності… Я за те, щоб цей конкурс ставав всеукраїнським. Ми все зробимо, що від нас залежить, і я дуже хочу, щоб подібних заходів ставало більше і більше», - сказав він.

Водночас співачка, телеведуча, заслужена артистка України, громадський діяч, президент мистецької агенції «Територія А», президент Фонду відродження культурного середовища Києва Анжеліка Рудницька зазначила, що цей конкурс проводиться не заради популяризації державного гімну, бо його і так дуже люблять і виконують як діти, так і старше покоління.

«Ми це робимо не заради популяризації, бо сьогодні вже популяризація гімну не потрібна. Дуже добре, що ми даємо можливість дітям проявити себе, і я рада, що це не телевізійне шоу… Мені б хотілось, щоб у нашому прозорому за структурою конкурсі була сила духу, об’єднуюча сила… У цьому конкурсі для нас дуже важливо, щоб діти не комплексували, не боялись виконувати гімн. Це може бути зворушливо, оригінально, масштабно, але нам хочеться, щоб це було особливе виконання. Хоча, напевно, обирати буде надзвичайно складно, бо діти всі – особливі і прекрасні», - сказала вона.

Представник благодійного фонду імені комбата 11-ї батальйону територіальної оборони «Київська Русь» Олександра Гуменюка Олена Гуменюк висловила переконання, що конкурс серед дітей на найоригінальніше виконання Державного Гімну України є дуже потрібним.

«Цей конкурс потрібен для наших дітей, бо сьогодні ми сіємо дітям зерна патріотизму. Він є дуже доречним, бо завдяки нашим дітям ми прославляємо те, що ми робимо. Вони – майбутнє нашої країни. Я вважаю, що цей конкурс необхідний не лише в нашому регіоні, а по всій Україні», - сказала вона.

На переконання Гуменюк, кожен маленький українець виконує гімн не тому, що його змушують до цього, а тому що має внутрішню потребу і бажання.

Організатори також наголосили, що конкурс триватиме з 1 березня по 1 червня. У конкурсі можуть взяти участь школярі або шкільні колективи шкіл Київської області. Одна школа до участі може запропонувати необмежену кількість конкурсантів. За перше місце (1 учасник) переможці отримають 60 тис. грн, за друге (2 учасника) – по 40 тис. грн, за третє (3 учасника) – по 20 тис. грн.