Київ. 19 лютого. УНІАН. ГМ «Опора» закликає президента України Петра Порошенка і фракції Верховної Ради України оновити склад Центральної виборчої комісії, повноваження 12 членів якої завершилися ще в червні 2014 року.

Про це повідомила координатор парламентських і виборчих програм ГМ «Опора» Ольга Айвазовська на прес-конференції в УНІАН.

Вона зазначила, що необхідно «актуалізувати питання перегляду складу ЦВК в якнайкоротший термін, адже жодної нормативної підстави, щоб цього не робити, або політичних перепон, немає, крім небажання чомусь саме парламентських фракцій якнайшвидше прийняти це рішення». «Хочу нагадати, що відповідно до чинного закону про ЦВК кандидатури на розгляд ВР подає президент, але узгоджуючи позицію з парламентськими фракціями. Сьогодні ані президент, ані парламент чомусь не піднімають це питання», - наголосила Айвазовська.

Відео дня

Вона зазначила, що «будь-який виборчий процес на центральному рівні організовується ЦВК, тим не менше, на жаль, до цих пір немає рішення щодо перегляду складу ЦВК, зокрема, 12 її членів, термін повноваження яких завершився 1 червня 2014 року». За її словами, у відповідності до Конституції щодо безперервності влади ЦВК продовжує свою роботу «в легітний спосіб з юридичної точки зору, але тим не менше з моральної і політичної - склад ЦВК необхідно переглянути якнайшвидше».