Київ. 18 лютого, УНІАН. Група компаній TeleTrade і медіа-холдинг «Гроші+» в рамках соціального проекту «Вектор i» оголосили конкурс для учнів 3-6 класів шкіл України.

Про це повідомила на прес-конференції в УНІАН керівник департаменту у зв'язках з громадськістю ГК «Телетрейд» Ольга Харитонова.

За її словами, конкурс проходить з 10 лютого по 10 серпня 2015 року і 100 переможців конкурсу з усіх регіонів України будуть удостоєні права одержувати протягом нового навчального року (з вересня 2015 - по червень 2016) щомісячні заохочувальні премії у розмірі 400 грн на розвиток індивідуальних здібностей. При цьому вона підкреслила, що премії будуть цільові й спрямовуватимуться на оплату гуртків, секцій, студій, в яких займаються діти.

Відео дня

За словами Харитонової, переможці визначатимуться в трьох номінаціях: «Вершина мистецтв», «Вершина наук», «Вершина спорту». Підсумки конкурсу буде оголошено 1 вересня 2015 року, сказала вона.

Експерт з сімейної психології, керівник кафедри психології Академії біржових технологій Олена Ковальська підкреслила, що мотивація дитини до процесу навчання більше виражена в молодших класах, коли їй особлива потрібна похвала, і в старших класах, тому що їм потрібно вступати до вищих навчальних закладів. За її словами, учні 3-6 класів - це діти «найцікавішого і найскладнішого віку і для психолога, і для вчителів». При цьому Ковальська зазначила, що конкурс дає можливість тим, «хто виявив сміливість» і «поставив собі мету і завдання», одержати «похвалу у вигляді можливості самого себе навчати». «Ми формуємо першу інтелектуальну сотню», - сказала Ковальська.

Керівник медіа-холдингу «Гроші+» Лариса Коява підкреслила, що «на сторінках нашого видання, як в електронній, так і друкованій версії, можна буде стежити за ходом проведення нашого конкурсу». «А вже після 10 серпня цього року можна буде не лише знайти списки щасливчиків, які удостоєні цих стипендій, а й буде докладна стаття про кожну дитину з цієї інтелектуальної сотні», - додала вона.

Харитонова повідомила, що на сайті ГК «Телетрейд» учасники повинні заповнити заявку для участі в конкурсі. За її словами, конкурсна робота - це самопрезентація у довільній формі, це має бути лист-презентація про те, чому йому важливо розвивати талант і що доброго він хоче в майбутньому зробити для України.

«Як конкурсна робота приймається лист-твір дитини, в якому детально розповідатиметься, який гурток, курси, секцію, студію або школу він хоче відвідувати, чому йому важливо розвивати свій талант і яку користь у майбутньому він хоче принести оточуючим його людям і Україні. У додатку до листа приймаються малюнки, відеоролики, фотографії, відгуки педагогів, наставників і друзів», - сказано в прес-релізі, наданому на прес-конференції. Конкурсні роботи надсилаються за адресою: konkurs@teletrade.com.ua після заповнення форми учасника, яка розміщена на сайті ГК «Телетрейд».