Київ. 13 лютого. УНІАН. Асоціації підприємців Чернігівської області не задоволені формуванням приватно-державного партнерства з боку обласної Державної фіскальної служби і мають намір створити громадську раду при цьому органі.

Про це повідомив глава Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв на прес-конференції в УНІАН.

"Сьогодні ми демонструємо спільну позицію влади, бізнесу, в даному випадку - органів місцевого самоврядування, які я представляю на рівні області, проти внутрішніх викликів. Один з них - відсутність змін, зокрема, у Фіскальній службі", - відзначив Звєрєв.

За словами голови Чернігівської облради, керівництву обласної ДФС не вдалося налагодити конструктивні відносини з асоціаціями підприємців, а також знайти компроміс у створенні громадської ради.

При цьому президент Чернігівської регіональної торговельно-промислової палати Костянтин Іванов відзначив, що асоціації підприємців мають намір делегувати своїх представників у громадську раду при ДФС.

"Поки нам не вдалося знайти компроміс з керівництвом Фіскальної служби з цього питання, але ми налаштовані цілеспрямовано", - сказав Іванов.

За словами Іванова, ключовими проблемами підприємців області у взаємодії з Фіскальною службою є відшкодування ПДВ експортерам і відсутність громадянського контролю за роботою служби, а також завищені критерії зниження ЄСВ.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів України затвердило переглянуті критерії зниження єдиного соціального внеску (ЄСВ) на загальнообов'язкове пенсійне страхування з 41% до 16,4%, і відповідний законопроект вже у найближчий час може бути прийнятий парламентом.