Київ. 12 лютого. УНІАН. Експертне журі визначило 30 фіналістів всеукраїнської премії TOYP, які змагатимуться за право представити Україну на світовому конгресі видатних молодих людей у Японії.

Про це керівник проекту TOYP в Україні Сергій Калінчук повідомив на прес-конференції в УНІАН.

«Головна ідея цього конкурсу – визначити 10 молодих людей віком від 18 до 40 років, які своєю діяльністю досягають визначних результатів, змінюють суспільство навколо себе і надихають інших людей на аналогічні вчинки. Саме цей позитивний контекст змін суспільства навколо себе і надихання на позитивні вчинки і привів до того, що ми вирішили провести цей конкурс в унікальному форматі, бо ми вперше зробили відкритий відбір, де будь-хто з бажаючих міг подати свою анкету. За цей час нам вдалось зібрати близько 400 анкет, з яких 232 були опубліковані на сайті та допущені до участі у конкурсі. Саме відкритий відбір – незвичний формат для конкурсу, але це дозволяє заявити про себе тим молодим людям, які суспільству невідомі», - сказав Калінчук.

Відео дня

Він також зазначив, що церемонія нагородження 10 переможців конкурсу відбудеться 28 лютого в Українському домі.

«Церемонію нагородження ми дещо розширили до формату конференції, коли журі приймає рішення не на базі анкет, а на базі виступів самих номінантів під час проведення цього заходу. Він відбудеться 28 лютого в Українському домі, і протягом чотирьох годин всі номінанти зможуть вийти на сцену. Кожному буде дано близько 5 хвилин для того, щоб розповісти про свою діяльність і спробувати передати своє натхнення іншим учасникам і, звичайно, вразити своїм виступом членів журі для того, щоб вони віддали перевагу тим 10, які отримають зрештою головний приз – поїздку до Японії на світовий конгрес», - зауважив Калінчук.

В свою чергу член журі Антон Білецький наголосив, що цей конкурс є дуже важливим кроком для презентації молодих людей.

«Більшість інноваторів, винахідників самі по собі інтроверти. Конкурс же дозволяє їм відкритись світу, що приваблює до них партнерів, увагу суспільства і вони можуть свої цінні знання та напрацювання розповсюдити. Таким чином, можна пришвидшити якісь розробки чи проекти залученням інвесторів. Бо зараз багато людей працює у себе в лабораторіях, студіях, на підприємствах, але це не виходить далі. Це необхідно всім, бо розповсюдження інформації напряму впливає на успішність проекту», - сказав він.

Довідка УНІАН. Ten Outstanding Young Persons of the World (TOYP) - щорічна міжнародна програма, спрямована на виявлення та популяризацію молодих людей, які досягли значних успіхів і які є втіленням кращих якостей сучасної людини.

Попередником TOYP була програма TOYA (Ten Outstanding Young Americans), яка в 1983 р була розширена на міжнародний рівень.

Премії TOYA/TOYP були вперше вручені в 1938 році і за 75 років їх лауреатами стали: Джеральд Форд, Джон Мейджер, Нельсон Манделла, Джон Кеннеді, Елвіс Преслі, Джекі Чан, Білл Клінтон та багато інших. Всі вони отримували нагороду TOYP ще до того, як досягали національної та світової популярності.

Місія JCI TOYP - визнання талановитих і успішних людей у віці 18-40 років в ділових, громадських і творчих колах, здатних не тільки здійснювати видатні вчинки, але і надихати інших людей своїм прикладом.