Київ. 30 січня. УНІАН. Україна може здійснювати мовлення на територію Росії лише через ефірне радіо на довгих та середніх хвилях

Про це на круглому столі в УНІАН на тему: "Інформаційна безпека України після визнання Росії країною-агресором" заявив заступник гендиректора з питань розвитку мереж радіомовлення Національної радіокомпанії України Валерій Юрченко.

Він зазначив, що здійснювати супутникову трансляцію українських теле- та радіоканалів на більшу частину території Росії Україна не в змозі, оскільки супутники, що здатні забезпечити покриття всієї російської території сигналом, належать власне Росії. Це супутники серії "Експрес", "Ямал". Супутники, на яких транслюються українські канали, перекривають лише незначну територію РФ у європейській її частині.

Відео дня

"На сьогодні у нас лишилися лише можливості, що залишилися з часів СРСР. Це мовлення потужними засобами радіомовлення. Національна радіокомпанія вже веде на територію Росії мовлення потужними передавачами, транслює на Петербург і Москву свої програми. Іншого способу поки що немає. Супутник, кабельні мережі недоступні, а Інтернетом в Росії користується незначна кількість населення. До того ж, його можна блокувати. До пересічних громадян можна дійти лише через радіо", - зазначив Юрченко.

Разом з тим він підкреслив, що передавальне обладнання потребує заміни на сучасне, оскільки воно наразі морально і фізично застаріло.