Київ. 28 січня. УНІАН. Адвокат Сергій Топчий вимагає від прокуратури Києва об’єктивно розслідувати інцидент, під час якого колишній працівник міліції спричинив вогнепальне поранення військовослужбовцю ЗСУ Олександру Дроздову, який прийшов у відпустку із зони АТО.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Як розповів Топчий, інцидент стався у Києві 15 січня на проспекті Правди біля продовольчого супермаркету "Топ-маркет".

Відео дня

За словами адвоката, Дроздов разом із друзями робили покупки у магазині. Вийшовши звідти, військовослужбовець побачив на автостоянці погано закріплений дорожній знак і зняв його, щоб той раптом не впав і не травмував когось. Як зазначив Топчий, це побачила група із чотирьох чоловіків, які розпивали спиртні напої біля автомобіля, після чого між ними і Дроздовим виникла словесна перепалка, під час якої проти військовослужбовця був застосований пістолет, з якого здійснено кілька пострілів. Адвокат зазначив, що після цього троє невідомих зникли з місця пригоди, четвертого затримали перехожі. Ним виявився колишній співробітник міліції.

При цьому Топчій зауважив, що на початку конфлікту один із компанії невідомих чоловіків назвався співробітником міліції і показав начебто службове посвідчення. "Зважаючи на це, ми не виключаємо, що троє інших також були працівниками міліції", - сказав адвокат. Він зазначив, що кримінальне провадження за фактом події було відкрито Подільським райуправлінням міліції, і тільки після того, як подія набула розголосу в ЗМІ, матеріали справи були передані для подальшого розслідування в столичну прокуратуру.

"Ми будемо наполягати на тому, щоб покарання по цій справі було максимально суворим і всі винні були притягнуті до відповідальності", - сказав Топчий. Він додав, що потерпілий з кульовим пораненням плеча наразі перебуває на лікуванні у Центральному військовому госпіталі.

У свою чергу в прес-службі прокуратури Києва підтвердили, що прокуратура взяла до свого провадження розслідування цього інциденту.

У прес-службі зазначили, що внаслідок конфлікту постраждав 27-річний боєць АТО і його товариш, якого вдарили пістолетом по голові. Наразі обидва постраждалих перебувають під наглядом лікарів. Загрози їхньому життю не має.

Водночас у прокуратурі зазначили, що в ході досудового розслідування з’ясувалося, що постріл здійснив 35-річний киянин, який два роки тому звільнився з органів внутрішніх справ. Йому повідомлено про підозру за ч.4 ст.296 (хуліганські дії, вчинені із застосуванням зброї) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід. Інші учасники інциденту встановлюються.

Крім того, у прокуратурі запевнили, що під час розслідування буде детально досліджено усі обставини цієї події, перевірена інформація свідків щодо можливої причетності до злочину діючих працівників міліції.