Київ. 23 грудня. УНІАН. Представники поліграфічної галузі просять Національну енергетичну компанію «Укренерго» ввести чіткий графік віялових відключень електроенергії та не допускати раптових відключень від електромережі, щоб уникнути поломки дорогого устаткування.

Про це повідомила керівник київської друкарні Huss Римма Кожем’якіна на прес-конференції в УНІАН.

«Поліграфісти розуміють ситуацію в країні й готові йти на поступки, але вони вимагають чітких графіків», - сказала Кожем’якіна.

Відео дня

За словами керівника друкарні, спочатку електрику відключали на 2-3 години на день, але останнім часом нерідкими є простої виробництва по 16-17 годин. При цьому у підприємств поліграфічної галузі немає в розпорядженні чіткого графіка відключень, що призводить до аварійних ситуацій на виробництві.

«Вся біда в тому, що немає графіків відключень. Ми зазнаємо гігантських втрат щодо термінів здачі замовлень, репутації та грошей», - сказала Кожем’якіна.

При цьому керівник друкарні відзначила, що у разі відсутності чіткого графіка відключень і надалі, представники поліграфічної галузі подадуть судовий позов до компанії «Укренерго» і «Київенерго» з метою відшкодування збитків.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство енергетики і вугільної промисловості планує цього тижня встановити графіки віялових відключень електроенергії в країні, причиною яких є дефіцит вугілля на складах українських теплоелектростанцій.