Київ. 10 грудня. УНІАН. В Україні створено громадську організацію «Всеукраїнське батальйонне братство» (ВББ).

Про це заступник голови ГО «Всеукраїнське батальйонне братство» Костянтин Ільченко повідомив на прес-конференції в УНІАН.

«Бійці воюючих батальйонів, незалежні журналісти, волонтери та активісти створили громадську організацію «Всеукраїнське батальйонне братство» з метою наведення порядку в зоні АТО», - заявив Ільченко.

Відео дня

За його словами, першочерговими завданнями організації є забезпечення контролю за діями влади через створення ефективного інструменту громадського впливу на владу.

«ВББ» захищатиме соціальні і політичні права всіх учасників війни, в тому числі волонтерів та незалежних журналістів», - наголосив він.

Ільченко також зазначив, що «ВББ» докладе всіх зусиль, аби дати владі шанс мирним, цивілізованим шляхом розпочати формування нового, справедливого суспільства, в якому не буде місця тим, хто останні десятиліття принижував народ.

«ГО «Всеукраїнське батальйонне братство» має стати колискою нової, моральної політичної еліти, здатної служити народу України, а не на потребу власним інтересам», - сказав Ільченко.

Голова ГО «Всеукраїнське батальйонне братство» В’ячеслав Фурса заявив, що «ВББ» готова організувати круглий стіл між керівництвом держави та представниками низової армійської громадськості найближчим часом для обговорення кадрових рішень армії.

«Ми вважаємо, що кадрові рішення мають обговорюватися з тими, хто безпосередньо захищає Україну зі зброєю в руках, тоді солдати будуть довіряти своїм командирам», - сказав Фурса.

Він також зазначив, що організація вважає за необхідне, щоб представники воюючих в АТО батальйонів як спостерігачі були представлені в РНБО та у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ.