Київ. 1 грудня. УНІАН. У Києві на стадіоні національного університету будівництва та архітектури (вул. Освіти, 3) 19 грудня відкриється перший в Україні фестиваль зимових розваг KievIcePortal, який триватиме майже місяць - до Водохреща.

Про це організатор KievIcePortal, голова правління громадської організації «СОТИ» Віктор Лещинський повідомив на прес-конференції в УНІАН.

Він зазначив, що це не перший соціальний проект, який реалізує організація. До цього, зокрема влітку проводився унікальний Old Car Fest - широкомасштабний фестиваль ретро-автомобілів.

За словами Лещинського, KievIcePortal проводиться з розважальною та соціальною метою: організатори фестивалю прагнуть розвагами трохи відволікти українців від проблем, а соціальний напрямок – допомогти дітям-сиротам.

Як зазначив Лещинський, організатори застосують новий підхід до проведення свята європейського рівня.

«Ми відійшли від всіх стандартних моментів, і робимо це свято для підвищення іміджу Києва як європейської столиці. Ми взяли деякі моменти з європейських аналогів і переробили їх під українські мотиви», - сказав Лещинський.

За його словами, Портал працюватиме зранку до пізньої ночі. Готуються розваги як для дорослих, так і дітей. На території KievIcePortal буде креативна новорічна ялинка, «Книга бажань», а також битиметься «Серце» Порталу – символ фестивалю, що має показати головну мету заходу – «передачу тепла та підтримки від серця до серця». На території фестивалю відвідувачі зможуть побачити арт-інсталяції, льодяні скульптури від кращих майстрів України. Разом з тим в межах містечка можна буде відвідати новорічну ярмарку, шале з різними частуваннями, численні забави й атракціони, тематичні вистави з розіграшами призів, концертні програми.

Також організатори пропонують зробити свій запис у «Книзі бажань» Порталу. Своє бажання можна буде записати і під час роботи KievIcePortal вже сьогодні на сайті http://kieviceportal.com.ua/

Крім того, Лещинський повідомив про підготовку цікавої програми фестивалю на новорічну ніч.

Також він повідомив, що вхід до містечка розваг для студентів, пенсіонерів та дітей старше 7 років коштуватиме 65 грн, повний квиток - 85 грн.

Разом з тим Лещинський зазначив, що благодійна складова проекту передбачає безкоштовне відвідування 18 грудня, напередодні Дня Святого Миколая, KievIcePortal дітьми-сиротами, дітьми з обмеженими фізичними можливостями та дітьми-переселенцями із зони АТО.

«Дітей буде чекати багато подарунків, майстер-класи, з дітьми будуть працювати аніматори. Всі спонсори, які підтримають наш фестиваль, матимуть можливість вручить дітям подарунки», - сказав організатор.

Записатися на соціальний день можна через пошту громадської організації «СОТИ» чи зателефонувавши координаторам.

Крім того, як повідомив Лещинський, передбачено, що частина грошей, які будуть отримані від проведення фестивалю, будуть передані к дитячі будинки Києва.

Директор Національної кінематеки України Данило Вулицький, який бере участь в реалізації проекту, повідомив про проведення конкурсу на найкреативнішу ялинку. Ескізи новорічних ялинок приймаються до 17 грудня, готові роботи збираються у KievIcePortal. 18 грудня о 17.00 розпочнеться інтернет-голосування за найкреативнішу ялинку із запропонованих варіантів.

Детальна інформація про фестиваль на офіційному сайті: http://kieviceportal.com.ua

Фото-новини з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/52978