Київ. 26 листопада. УНІАН. Експертні організації та випускники західних університетів представили своїх кандидатів на посади міністрів у новому уряді.

Кандидатів на прес-конференції УНІАН представив співкоординатор Ініціативи "Перший професійний уряд реформ" Андрій Длігач.

«Перший професійний уряд реформ» - ця ініціатива була розгорнута у жовтні цього року. Метою ініціативи було створення експертним професійним середовищем України власних пропозицій щодо кадрового складу Кабінету міністрів України», - повідомив співкоординатор.

Відео дня

«В ініціативі взяли участь більше 40 експертних, фахових організацій, які висували кандидатів на посади міністрів або очільників державних органів влади. Кожен кандидат розглядався експертними фаховими спільнотами з точки зору його професійного досвіду, програм реформ»,- зазначив він.

«Експертні спільноти висловили готовність підтримки того чи іншого кандидата на посаді міністра в технократичному уряді реформ», - додав Длігач.

Він також повідомив, що «після того як було отримано більше 150 кандидатур, було проведено голосування серед експертних кіл і було визначено кандидатів експертного сектору громадянського середовища на посади міністрів України».

Також, за словами Длігача, всі кандидати пройшли люстраційний критерій, вони відповідають базовим вимогам з точки зору фахової підготовки і з точки зору цінностей.

Він представив кандидатів на посаду міністра юстиції від організації «Асоціації правників України» Юліана Хорунжия та Леоніда Антоненка, кандидата на посаду міністра енергетики, який представляє організацію випускників західних університетів, Олега Гончаренко.

Також на прес-конференції були присутні кандидат на посаду міністра економіки, економічного розвитку та торгівлі Данило Пасько, кандидат на посаду міністра закордонних справ Юлія Осмоловська, кандидат на посаду міністра фінансів Тарас Козак і кандидат на посаду міністра інформації Олександр Харебін .