Київ. 25 листопада. УНІАН. Дмитро Павличенко, який був засуджений, а згодом амністований у справі про вбивство судді, заявляє про нові спроби порушити проти нього декілька кримінальних справ, щоб не повертати його родині вилучені за рішенням суду квартиру, автомобіль та інші особисті речі.

Про це він заявив на прес-конференції в УНІАН.

"До мене доходять чутки, що проти мене сфабриковано не менше 15 справ", - сказав Павличенко.

Відео дня

На його думку, це пов’язано з тим, що, "коли ми звернулися до різних інстанцій щодо захисту своїх прав та повернення нам усього розграбованого, конфіскованого майна, нерухомого, на мою адресу пішли погрози, що мене буде заарештовано найближчим часом".

За словами Павличенка, Голосіївський районний суд Києва відмовив йому у знятті арешту з вилученого майна.

Павличенко 27 листопада планує разом з активістами та правозахисниками організувати пікетування Апеляційного суду столиці, який має розглядати його скаргу на рішення суду першої інстанції.

Як повідомляв УНІАН, 2 жовтня 2012 року Голосіївський райсуд Києва засудив Дмитра Павличенка до довічного ув’язнення, а його сина Сергія - до 13 років позбавлення волі за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова.

Суддя Зубков був убитий 21 березня 2011 року в під'їзді свого будинку в Києві.

14 січня 2013 року Апеляційний суд Києва вирішив провести часткове судове слідство в рамках розгляду скарги на вирок Павличенкам. У своїй скарзі на вирок Павличенки просили генерального прокурора Віктора Пшонку порушити кримінальну справу проти слідчого столичної прокуратури, який, за їхнім твердженням, сфальсифікував матеріали допиту одного з основних свідків. Також обвинувачені заявляли про тортури.

23 січня 2014 року Вищий спеціалізований суд з розгляду кримінальних та цивільних справ залишив у силі вирок Павличенкам.

Згодом обох Павличенків було звільнено на виконання постанови Верховної Ради "Про звільнення політв'язнів" від 24 лютого, яка та передбачала звільнення загалом 23 ув’язнених.