Київ. 18 листопада. УНІАН. Учасники АТО створили громадську організацію “Військово-патріотичне об'єднання “Справедливість”.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив керівник цієї організації Тарас Костанчук.

Він підкреслив, що до лав цієї організації можуть вступати не лише ті учасники АТО, які безпосередньо зі зброєю воюють на сході, але й всі інші, хто має відношення до АТО: “В нашу організацію входять учасники бойових дій в зоні АТО. Це військовослужбовці, добровольці, активісти, волонтери, представники громадськості та підприємці”.

Також Констанчук додав, що на сьогодні організація нараховує вже близько 2 тис. членів. За його словами, метою цієї громадської організації є контроль за діяльністю усіх гілок влади: “Ми повернулися з передової, а про нас вже забули. Потрібно тижнями бігати випрошувати якісь папірці, вмовляти, щоб тобі поставили печатку, що ти був у зоні АТО”.

Крім того, Костанчук зазначив, що заяви можновладців про те, що будь-які акції протесту учасників АТО вигідні Росії та послаблюють владу у Києві, в разі потреби не зупинять тих, хто воював на сході, від протестних акцій у Києві. “Начебто деякі обличчя у владі змінилися, начебто до влади прийшли ті, хто був на Майдані, але на Майдані ми також чули ті самі слова про провокації, про те, що не потрібно йти в наступ. Тому ми не будемо слухати такі зауваження влади. Нехай говорять, що хочуть. Вони прийшли до влади завдяки нам. І ми привели до влади цих людей. І тому вони не можуть нам тепер розповідати, що ми щось там робимо комусь на руку. Ми не дурніші за них і не зробимо хибних кроків, і не зробимо на руку нашому зовнішньому ворогу, навіть якщо ворог спробує нас використати”, - сказав Костанчук.