Київ. 18 листопада. УНІАН. Учасники антитерористичної операції називають абсурдною заяву заступника Адміністрації президента Валерія Чалого про те, що удар по російській військовій техніці в зоні АТО спровокує Росію на масштабне вторгнення в Україну.

Про це бійці заявили на прес-конференції в УНІАН.

«Я розумію, що Чалому наказали це сказати. Але ми, обговорюючи його повідомлення, просто за голову взялися. Це настільки абсурдна заява, що не лізе ні в які ворота: ми не будемо знищувати ворожу техніку, тому що ми боїмося, що на нас тоді ще більше полізе техніки. І виникає підозра, що політики вже про щось домовились, а нам кажуть боятися, що Росія на нас нападе з літаками. Це непрофесійна, провокативна заява», - заявив командир штурмової групи батальйону “Донбас” Тарас Констанчук.

Своєю чергою командир підрозділу, учасник АТО Сергій Ружицький підкреслив, що такі заяви межують зі зрадою і деморалізують бійців.

“Це нас не те що розхолоджує, а просто присаджує. І без того сьогодні на сході наші вороги нав'язують нам тактики і стратегії, оскільки у нас нібито перемир'я. І створюється враження, що дійсно вже домовилися, але ще не знають, як повідомити про це суспільству”, - сказав Ружицький.

Нагадаємо, що учора в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV заступник глави Адміністрації президента Валерій Чалий заявив, що нанесення удару Україною по колонах військової техніки РФ на сході призведе до розв'язання повномасштабної війни з РФ.

"Наше завдання – уникнути повномасштабної війни в центрі Європи. Нанесення такого удару (по колонах російської військової техніки) – це розв'язання війни із застосуванням авіації, ви ж розумієте, далі тоді піде загострення і тоді це буде інша історія", – сказав Чалий.

У разі такого загострення ситуації, на думку Чалого, Україна втратила б підтримку європейських партнерів.