Київ. 7 листопада. УНІАН. Американська експертна компанія в сфері безпеки, оборони та аналітики Mozayix International заходить на український ринок.

Базована у Вашингтоні (округ Колумбія) компанія Mozayix International оголосила про наміри надавати консультаційні послуги та рішення в сфері безпеки і оборони широкому спектру компаній в Україні. Mozayix заснована в 2011-му і працює на Близькому Сході і в Північній Африці. Представники компанії також вже мали зустрічі з представниками українського уряду.

Про це на прес-конференції в УНІАН розповів керуючий партнер Mozayix International Філіп Дуайєр.

«З моменту відмови від ядерного озброєння для того, аби уникнути ризиків подальших територіальних втрат, запобігти економічному колапсу й стимулювати зростання економіки, добитися більшої фінансової підтримки Заходу, відновити національний дух і повернутися, загалом, до нормального порядку речей, Україні необхідно терміново застосувати принципово нові фундаментальні методи до вирішення основних завдань сектора національної безпеки – просто зараз», - зазначив Дуайєр.

Він також розповів, що Mozayix International представить принципово новий підхід до найбільш гострих викликів у сфері безпеки в Україні. Нова парадигма української безпеки компанії, або New Ukrainian Security Paradigm (NUSP) включає необхідне базове дослідження, аналіз і оцінку комплексу безпеки та оборони країни, за якими підуть швидковиконувані практичні проекти реформ комплексу безпеки і оборони з метою перетворити застарілий оборонний комплекс на сучасну і компетентну військову силу, здатну виявляти і протистояти широкому спектру раптових зовнішніх загроз. Крім суто військових завдань, NUSP використовує розгалужений, системний підхід для вирішення спільних завдань України, зокрема питання енергетичної безпеки, а також важливої ролі оборонних реформ у відновленні економічного і бізнес-клімату, відзначив Дуайєр.

Крім того, Дуайєр повідомив, що зустрічався з представниками уряду України, "але у зв'язку із специфікою обговорюваних тем, ми не можемо розповісти з ким була зустріч і предмет переговорів".

Також він вважає, що «в Україні спостерігаються деякі загрозливі сигнали, схожі з тими регіонами, в яких ми вже працюємо, - країни Близького Сходу і Північної Африки - і ми не хочемо, щоб подібні тенденції якось посилювалися в Україні. Враховуючи невизначеність і можливі серйозні ризики у сфері безпеки, особи з діловими інтересами в Україні повинні не лише висловлювати занепокоєння, але й застосовувати конкретні заходи для управління фізичними ризиками».

*** Компанія Mozayix International, що базується у Вашингтоні (округ Колумбія), заснована в 2011 році. Компанія надає послуги у сфері безпеки, оборони, управління системами безпеки, аналітики й консультує клієнтів у всьому світі.

Фото-новини о прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/52468

Відео-запис прес-конференції: http://www.unian.ua/multimedia/video-1/4028-amerikanskaya-kompaniya-mozayix-international-vyihodit-na-ukrainskiy-ryinok.html