Київ. 3 листопада. УНІАН. Арбітражний керуючий компанії «Овертайм» (власник торговий-розважального центру Sky Park) Віталій Василик заявляє про незаконне силове захоплення ТРЦ його колишнім власником і бездіяльність правоохоронних органів у цьому питанні.

Як заявив Василик на прес-конференції в УНІАН, захоплення ТРЦ відбулося невідомими озброєними людьми, що назвалися вінницькою «самообороною», але діяли за ініціативи колишнього власника ТРЦ.

«Станом на сьогодні невідомі озброєні особи при повному сприянні або бездіяльності органів внутрішніх справ і державної служби охорони, за ініціативи і під керівництвом колишнього власника… за підтримки ДСО і озброєної місцевої "Самооборони" просто захопили даний торговий центр», - сказав Василик.

Відео дня

При цьому він зазначив, що ринкова вартість Sky Park становить близько 25 млн дол., а саме банкрутство ТРЦ було фіктивним і організовано його колишнім власником з метою неповернення кредитів, узятих на будівництво центру.

«ТРЦ був побудований за кредитні кошти у 2006-2007 роках. Кошти надавав державний «Укрексімбанк», сума становила близько 40 млн дол. Пізніше даний ТРЦ одержав перекредитування від Bank of Cyprus. Також ТРЦ винен близько 3 млн грн до міського бюджету. Станом на сьогодні вже колишні власники відмовилися від боргу, використавши стандартну схему фіктивного банкрутства», - зазначив Василик.

Він також повідомив, що у вересні поточного року розірвав договір оренди з компанією «Магіцентр», у зв'язку з підозрою в шахрайській схемі. За його словами, колишні власники і керівники компаній «Овертайм» і «Магіцентр» створили схему, за якою «Магіцентр» орендував ТРЦ за заниженою ціною, а потім здавав площі в суборенду за реальною вартістю. Таким чином «Овертайм» був доведений до банкрутства, а інвестори будівництва зазнали істотних збитків.

Разом з тим, як зазначила також присутня на прес-конференції адвокат-представник ліквідатора Аліна Миронівська, в суді розглядається позов про стягнення з «Магіцентру» заборгованості по оренді на суму більш як 10 млн грн, при цьому суд заарештував рахунки компанії. Незважаючи на це, за словами Миронівської, законні рішення судів не виконуються – «Магіцентр» продовжує здавати приміщення ТРЦ у суборенду, одержуючи частину плати готівкою, а вінницький підрозділ "Укрексімбанку" обслуговує рахунки компанії.

У свою чергу Василик підкреслив, що у зв'язку з невиконанням законних рішень судів і бездіяльністю центральних державних органів, правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування, він має намір звертатися до президента країни Петра Порошенка, а також віце-прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

«У зв'язку з тим, що ми діємо в правовому полі, у зв'язку з тим, що немає жодної реакції, йде повне беззаконня, ми перейшли в площину публічного спілкування, і, звичайно, логічним і очевидним фактом будуть звернення. Звертатимемося як до гаранта Конституції, так і до віце-прем'єра, і чекатимемо хоч якоїсь реакції на рівні доручень – втрутитися і розібратися з цією ситуацією», - резюмував Василик.

Довідка УНІАН. ТРЦ Sky Park – великий торгово-розважальний центр у центрі Вінниці. Загальна площа ТРЦ становить 36 тис. кв. м, відвідуваність – близько 10 тис. осіб щодня. Орендарями центру є близько 150 компаній.

Фото-новини з прес-конференціїhttp://photo.unian.net/ukr/themes/52392