Київ. 30 жовтня. УНІАН. Попит на молоко екстра-класу в Україні зростає, і вже цього року вітчизняні молочні підприємства можуть виробити близько 300 тис. тонн такої сировини, що на 32% більше, ніж роком раніше.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова ради директорів Союзу молочних підприємств України Вадим Чагаровський.

«Зростання виробництва молока екстра-класу говорить про те, що попит на нього зростає. Це попит у першу чергу переробників, тому що вони прагнуть виробляти інноваційні, нішеві продукти, в яких є додаткова вартість. І виробництво буде зростати», - сказав Чагаровський, відзначивши, що молоко екстра-класу в Україні використовується в основному для виробництва незбираної продукції та дитячого харчування.

Відео дня

За словами експерта, стимулює зростання виробництва молока класу «екстра» в Україні також прагнення вітчизняних молокопереробних підприємств одержати дозвіл на експорт своєї продукції на ринок Європейського Союзу, на який допускається молочна продукція тільки з сировини такої якості.

В цілому, за оцінками Чагаровського, вже в найближчі 3-4 роки Україна зможе виробляти близько 1 млн. тонн молочної сировини екстра-класу.

Як повідомляв УНІАН, виробництво молочної сировини в Україні, за даними Держстату, в 2013 році зросло на 1,1% – до 11,5 млн. тонн, а рідкого обробленого молока – 4%, до 946 тис. тонн.