Київ. 24 жовтня. УНІАН. Комітет виборців України відзначає значне покращення якості виборчого процесу.

Про це сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова правління КВУ Олексій Кошель.

«КВУ відзначає значне покращення якості виборчого процесу, значне зменшення фактів підкупу виборців і фактично ліквідацію таких негативних явищ, як тиск на виборців, як використання системного адміністративного ресурсу», - сказав він.

Відео дня

За його словами, в порівнянні з 2012 роком, нинішня виборча кампанія «стала в кілька разів більш кращою, більш якісною і з меншою кількістю порушень».

Водночас він зазначив, що головним завданням на сьогодні є необхідність вирішити дві ключові проблеми, на яких постійно наголошує КВУ: ліквідувати мажоритарну складову на виборах і зменшити рівень виборчої корупції.

«Сьогодні виборче законодавство фактично в кожному розділі перенасичене фактами, прикладами того, яким чином можна маніпулювати виборчим законодавством, яким чином можна по-різному його тлумачити, і фактично виборчий закон відкриває великий шлях до порушень законодавства, починаючи від таких, як підкуп, адже цей факт важко тлумачити і покарати за це, і закінчуючи такими питаннями. як реєстрація кандидатів в народні депутати», - сказав Кошель.