У планах телерадіокомпанії «Кадрики» зняти дуже продовження фільму «SuperШкола».

Київ. 26 січня. УНІАН. У Києві презентували україномовний комедійний дитячий  мюзикл  «SuperШкола», який створили у Львові.

На пресконференції в УНІАН , автор ідеї та режисер фільму Ірина Климович наголосила, що творча команда зняла ігровий і комедійний дитячий мюзикл, у якому задіяно понад 30 дітей. Фільм створила телерадіокомпанія «Кадрики» без жодного фінансування спонсорів та партнерів.

Климович розповіла, що вчора, 25 січня, відбулася презентація фільму у столичному кінотеатрі «Оскар», що розташований у  торговельно-розважальному центрі «Гулівер».

«Згодом фільм «SuperШкола» зможуть побачити багато-багато українців. Адже ми будемо в ефірах телеканалів і будемо це теж анонсувати. І звичайно, будемо продовжувати, тому що усі питають, коли буде наступна серія. І це вже круто, тому що до наступної серії ми теж готові», - запевнила режисер.

Климович зауважила, що тематика кінострічки нагадає усім глядачам, що «ми всі є родом зі школи». У фільмі показано реальне життя школярів, а також їхні переживання. На переконання режисера, ця картина допомагатиме батькам виховувати дітей.

«У всіх нас найкращі періоди життя відбуваються саме у школі… Якщо кожен зараз зануриться у своє далеке минуле, то він себе згадає дитиною власне у школі. Найперші трепетні моменти – це власне перший вчитель, перший клас, перші друзі. І згодом ми згадаємо усі події, які відбувалися у школі», - акцентувала вона.

Климович пишається тим, що має можливість працювати з підростаючим поколінням українців. За її словами, стрічка «SuperШкола» є фільмом «про класне життя».

«Окрім «Єралашу» в принципі до цієї пори дуже важко подивитися, особливо на центральних телеканалах, щось українське. Тому ми є, продюсерський центр «Кадрики» і телевізійна школа «Кадрики». Ми готові працювати, ми готові працювати просто так, заради мети, однієї єдиної – українська мова, український контент і українське майбутнє будуть жити», - сказала Климович.

Також вона переконана, що дитячий продукт є найрейтинговішим. «Ми в себе віримо і віримо в наших дітей», - додала вона.

За її словами, вона разом з творчою командою не шукає підтримки у держави, а шукає розуміння і можливостей виходити на ширший ринок, а «не застрягати в інтернеті».

Климович сказала, що у планах зняти дуже багато частин продовження фільму «SuperШкола».

«Моя мрія – щоб «SuperШкола» була, як «Санта-Барбара», нескінченна», - сказала вона.

Для кінострічки її творці записували свої власні авторські пісні. Також з музикою допоміг фронтмен гурту «ЛесикСам» Олег Турко, відомий під псевдонімом «Лесик».

Заслужена артистка України, громадський діяч Ніна Ільїна вважає, що зробити повнометражний фільм з дітьми – це сміливий крок. Вона назвала творців фільму великими подвижниками.

«Мені сподобались дуже діти, сподобались чудові вокальні номери і мюзикли. Чудові і талановиті діти. Гарно зіграні номери. Це рівень дуже високий», - прокоментувала Ільїна фільм «SuperШкола».

Також голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко висловив жаль, що на сьогодні, за його словами, немає з боку держави «достатніх зусиль» у підтримці виробництва потрібної кількості україномовного творчого контенту для усіх аудиторій.

Він вважає, що це можна було б здійснювати за допомоги певної грантової або конкурсної підтримки.

«Певні пріоритети має задавати держава, бо фактично чиновники відповідальні за формування певної політики, і політика в частині виробництва медіа-продуктів для дітей, юнацтва і молоді, на сьогодні, на жаль, ми не бачимо її втілення», - сказав Томіленко.

За сюжетом фільму «SuperШкола», головний герой та його друзі розробили таємний план з метою зірвати контрольні. Глядачі побачать шкільні будні, напруження стосунків між підлітками, романтичні стосунки між вчителями та перше кохання учнів.